Έκλεισε τελικά η συμφωνία Viva Wallet- JPMC η μεγαλύτερη που επιτεύχθηκε φέτος και μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών.

  • Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα να επενδύει σε μια ελληνική εταιρία εφαρμοσμένης τεχνολογίας, με αποτίμηση της τάξης του 1,7 δισ Ευρώ.

Σημαντική για πολλούς και διαφόρους λόγους είτε γιατί το monitoring ενός κολοσσού στην ελληνική αγορά των fintech επιβεβαιώνει τα τεράστια περιθώρια που έχουν ελληνικές εταιρείες και ελληνικά μυαλά είτε επειδή με το ύψος του τιμήματος διαμορφώνονται νέα δεδομένα για τη συνέχεια.

  • Η JPMC κατέληξε στην Ελλάδα, μετά από 2ετή αναζήτηση σε παν-ευρωπαϊκό επίπεδο (σε Γερμανία, Γαλλία κ.λ.π) με καθοριστικής σημασίας τον ρόλο των Στέλιου Παπαδόπουλου και Τάκη Γεωργακόπουλου, που συνέβαλαν στην επίσκεψη του Jamie Dimon στην Αθήνα και την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τέλη Ιανουαρίου.

Το σίγουρο είναι, πως το γνωστό και ως «αθόρυβο δίδυμο» έχει στα σκαριά και άλλα projects πέραν του κέντρου Καινοτομίας, με το team της JPMC να ενισχύεται σε ανθρώπινο δυναμικό και να διευρύνει (και κτηριακά) την βάση της στην Αθήνα

O Στέλιος Παπαδόπουλος, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link, μόνο και μόνο για να πείσει τους κορυφαίους της διοίκησης της JP Morgan ότι η επένδυση των 2,3 δις Ευρώ στην Viva Wallet, αξίζει τα λεφτά της.

  • Μαζί με τον Τάκη Γεωργακόπουλο, χρειάστηκε να διαχειριστούν μια διαδικασία due dilligence που διήρκησε 9 μήνες, απασχόλησε 384 άτομα (!) περιελάμβανε 2.220 (γραπτές) ερωτήσεις (από την πλευρά της JPMC), 3.850 αρχεία (από την Viva Wallet), παράλληλα με τη διαδικασία fit & proper σε Φρανκφούρτη και Αθήνα.

Το γεγονός ότι οι πωλητές του 48% της Viva Wallet (Hedosophia, LATSCO Family Office και DECA) είναι και πελάτες της JP Morgan Chase έπαιξε τον ρόλο του για να ξεπεραστούν πολλές νομικές περιπλοκότητες.

Τώρα βέβαια, μετά την ολοκλήρωση της πολύ μεγάλης συμφωνίας, ξεκινά ο …”πόλεμος των Ρόουζ”… για την επόμενη μέρα

Στις λεπτομέρειες του deal, το διόλου ευκαταφρόνητο bonus που θα πάρουν οι περίπου 200 εργαζόμενοι της Viva Wallet …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here