Η υπερδιπλάσια προσφορά της Intrakat -από αυτήν των Wade Adams-Adamas συνδυαστικά με την εξαίρεση του κλάδου “Παραχωρήσεων” φαίνεται να κάμπτει τις τελευταίες επιφυλάξεις των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προκειμένου
να πουν το deal done.
  • Επιφυλάξεις, που σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές σχετίζονταν και με παλαιότερη “ψυχρότητα” στις σχέσεις των μετόχων της Intrakat με την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της Ελλάκτωρ προκειμένου να αποφασίσει επι της πρότασης που έχει γίνει από την Intrakat για την εξαγορά του 100% της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ. Στην συνέχεια θα συνεδριάσει και το ΔΣ της Ιντρακατ.

  •   Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία, από την στιγμή που επισημοποιηθεί , δρομολογεί την δημιουργία ενός μεγάλου ομίλου “κατασκευών-υποδομών” , υπ’ αριθμόν 2 στον κλάδο με ότι αυτό θα μπορεί να σημαίνει για έναν επόμενο κύκλο ανακατατάξεων με γνώμονα και μεγάλα projects με ενδεικτική την περίπτωση του διαγωνισμού για την “Αττική Οδό”.
  • Καίριο ζήτημα, καθώς μένει να συμφωνηθεί (ή όχι ) η σχέση με την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις- βραχίονα, που επενδύουν τα μέγιστα οι βασικοί μέτοχοι (σ.σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) αλλά και η σχέση ΕΛΛΑΚΤΩΡ- Intrakat σε κοινά ή αλληλοκαλυπτόμενα μέτωπα.
  • Προφανώς η πρόθεση της πλευράς Εξάρχου-Καϋμενάκη- Μπάκου να αποκτήσει “παντί τρόπω” έναν “ώριμο” (κυρίως εργοταξιακά) βραχίονα όπως είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ είναι αυτή που είχε οδηγήσει τους μετόχους της Intrakat να “χτυπήσουν” με πολύ υψηλότερη προσφορά των 100 εκατ. € – 130 εκατ.€, που έδινε-αρχές Ιανουαρίου- η Wade Adams-Adamas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here