Η διοίκηση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε ότι ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας και ο Δημήτριος Καλλιτσάντσης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, γνωστοποίησαν σήμερα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την παραίτησή τους από το αξίωμα και του προέδρου και αντιπροέδρου, αντίστοιχα και διατηρούν την ιδιότητά τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Κατόπιν τούτου, η διοίκηση αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτριος Κούτρας, θα ασκεί προσωρινά τις αρμοδιότητες του προέδρου, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την εκλογή του νέου προέδρου θα συνεδριάσει, σύμφωνα με το νόμο, δύο εργάσιμες ημέρες, μετά την αποστολή της σχετικής πρόκλησης του αντιπροέδρου κ. Κούτρα.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ ανακοίνωσε ότι ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, υπέβαλε την παραίτησή του μόνο από τα εν λόγω αξιώματα με άμεση ισχύ, παραμένοντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Οι Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης προτείνουν την αλλαγή του διοικητικού
συμβουλίου της εταιρείας και την τοποθέτηση νέων μελών, μεταξύ των οποίων και
ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σε μια προσπάθεια να αρθεί το διοικητικό αδιέξοδο και “για να κατορθώσει ο όμιλος να προσφέρει εκ νέου μακροπρόθεσμη αξία στους μετόχους του”.
Στο συγκεκριμένο προτεινόμενο σχήμα δεν εκπροσωπείται η πλευρά Κούτρα και Μπόμπολα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ δύναται, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας και τη σχετική νομοθεσία, να συνεχίσει να συνεδριάζει νόμιμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε περαιτέρω μεταβολή της σύνθεσής του ή των αρμοδιοτήτων των μελών του, μετά την προγραμματισμένη για τις 18 Ιουνίου 2018 σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου.

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ Δ.Σ.
1. Γεώργιος Προβόπουλος
2. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης
3. Δημήτριος Καλλιτσάντσης
4. Ιορδάνης Αϊβάζης
5. Παναγιώτης (Τάκης) Δουμάνογλου
6. Μιχαήλ Κατούνας
7. Αλέξιος Κομνηνός
8. Δέσποινα – Μαγδαληνή Μαρκάκη
9. Ελένη Παπακωνσταντίνου

  • Σε δήλωσή του, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης σημειώνει:
    “Πιστεύω ότι έχω εξαντλήσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές επιλογές για τη μεταρρύθμιση του Ομίλου εκ των έσω. Έκανα αυτό το βήμα μετά από προσεκτική σκέψη, βάζοντας στην άκρη τα προσωπικά οφέλη και συναισθήματα και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των συνεργατών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ . Η αλλαγή είναι πλέον επείγουσα και επιβεβλημένη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here