Παραιτήθηκε  από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για να επιταχύνει τις ήδη ραγδαίες εξελίξεις, ο αντιπρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Ο αδελφός του Αναστάσης Καλλιτσάντσης παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετοχές του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση θα μεταβιβαστούν στην ιδιότυπη επιχειρηματική συμμαχία  των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου, το αργότερο μέχρι την 12η Ιανουαρίου 2021.

Η παραίτηση Καλλιτσάντση έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στις 7 Ιανουαρίου, κατά την οποία αναμένεται -εφόσον δεν υπάρξει αναβολή, κάτι που σήμερα θεωρείται πάρα πολύ πιθανό- να ληφθούν αποφάσεις τόσο για την αλλαγή της διοίκησης όσο και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, διεκδικητής της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ολλανδική Reggeborgh γνωστοποίησε χθες την αύξηση της άμεσης συμμετοχής της στην Ελλάκτωρ στο 14,1761% μετά τις μεταβολές που έλαβαν χώρα στις 18 και 23 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ σε περίπτωση άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης το ποσοστό θα ανέλθει στο 26,7218%.

Όλοι συσπειρώνουν δυνάμεις ενόψει της Συνέλευσης της 7ης Ιανουαρίου.

Στη τελευταία συνεδρίαση τους έτους, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, την παραίτηση τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ υπέβαλαν επίσης ο κ. Τάκης Δουμάνογλου, Σύμβουλος και Μη Εκτελεστικό μέλος καθώς και ο κ. Μιχαήλ Κατούνας, Σύμβουλος και Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων και Αμοιβών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here