Ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος με πολυετή θητεία βρίσκεται πλέον εκτός της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για τον CFO, κ. Σοφοκλή Γιαννακού, ο οποίος συνεργαζόταν με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Σοφοκλής Γιαννακού ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρεία. Είχε αναλάβει καθήκοντα Senior Vice President Finance καθώς και CFO της ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2014, ενώ το 2022 ανέλαβε και καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Είναι η δεύτερη παραίτηση υψηλόβαθμού στελέχους στην θυγατρική της Ahold Delhaize μέσα σε τέσσερις μήνες.

Τον περασμένο Μάιο μετά από 11 χρόνια άλλαξε χέρια η διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων στην εταιρεία.

Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του  Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος παραιτήθηκε μετά από μια πορεία 27 χρόνων που έχει διαγράψει ως στέλεχος και εργαζόμενος της ΑΒ.

Πηγές κοντά στην εταιρεία και πάλι επεσήμαναν στο mononews ότι η παραίτηση ήταν για προσωπικούς λόγους.

Η παραίτηση του κ. Αρτικόπουλου είχε συμπαρασύρει και αλλαγές στο Δ.Σ. όπου πλέον τα μέλη ήταν τρία και ειδικότερα ο Σοφοκλής Γιαννακού, πρόεδρος της ΑΒ, ο Νίκος Λαβίδας διευθύνων σύμβουλος και η Ελένη Προβίδη, που είναι και επικεφαλής του νομικού τμήματος.

Who is who

Ο Σοφοκλής Γιαννακού γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει επίσης στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Λογιστική και το Φορολογικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είναι Ορκωτός Λογιστής και Fellow Member της ένωσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών/Λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Certified Chartered Accountants-ACCA).

Ο Σοφοκλής Γιαννακού έχει εργαστεί στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας (Dealing Room) και στον κλάδο της ναυτιλίας κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στη συνέχεια εργάστηκε στην KPMG (1996-2006) ως Διευθυντής του Συμβουλευτικού Κλάδου για θέματα Στρατηγικής, Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Συγχωνεύσεων και Εξαγορών. Μετά από την KPMG, εργάστηκε για τη British American Tobacco Hellas A.E. (2006-2009) ως Financial Accounting and Tax Manager και Marketing Finance Manager. Προσλήφθηκε το 2009 στην ΑΒ Βασιλόπουλος ως Group Finance Director, αμέσως προήχθη σε CFO της ΑΒ Βασιλόπουλος και στη συνέχεια διετέλεσε για 5 έτη ως Chief Financial Officer South-Eastern Europe με ευθύνη για Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Αλβανία. Σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος και άλλων εταιρειών, ενώ αποτελεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Chief Financial Officer. Ο κύριος Γιαννακου είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Public Media-Markt, ενώ ταυτόχρονα διατελεί και Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής (Audit Committee).