Τμήμα της παραγωγής της προτίθεται να μεταφέρει από την Κίνα στις εγκαταστάσεις της στο Βιετνάμ προσεχώς, σύμφωνα με διeθνή δημοσιεύματα.

Η μεταφορά αφορά την παραγωγή των οθονών της καθώς σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμά της κρατικής εφημερίδας Tuoi Tre ο όμιλος «αντιμετωπίζει το Βιετνάμ ως μία σημαντική πύλη εισόδου προς άλλες χώρες της ΝΑ Ασίας κι έναν συνδετικό κρίκο για την παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας της».

«Η κίνηση τούτη θα μετατρέψει το Βιετνάμ σε παγκόσμιο ηγέτη στην τροφοδοσία σε οθόνες της Samsung», προσθέτει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία δεν έχει αντιδράσει ακόμη στην πρόσκληση του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Η είδηση αυτή δημοσιεύεται τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν την εξάρτησή των αλυσίδων τροφοδοσίας τους από την Κίνα, έπειτα από την παγκόσμια διαταραχή που προκλήθηκε από την αρχική επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον ασιατικό γίγαντα της παραγωγής.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ήδη παράγει οθόνες στο Βιετνάμ, όπου διατηρεί έξι εργοστάσια και δύο κέντρα ανάπτυξης. Οι οθόνες θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Samsung Electronics Complex στην εμπορική πρωτεύουσα του Βιετνάμ Πόλη Χο Τσι Μινχ, τονίζει το δημοσίευμα της Tuoi Tre.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος ξένος επενδυτής στο Βιετνάμ, με το συνολικό ποσόν των επενδύσεών του να φθάνει τα 17 δισεκ. δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here