Δημήτρης Μαλλάς

 

Μερικές φορές στις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών ανακαλύπτει κανείς ενδιαφέρουσες ιστορίες. Όπως αυτή που δημοσιεύεται στα πρόσφατα αποτελέσματα του ομίλου Vodafone και αφορά τη δικαστική διαμάχη της εταιρείας Πάπιστας και της Vodafone Ελλάδος.

Για όσους λέει κάτι το όνομα Αθανάσιος Πάπιστας πρόκειται για έναν επιχειρηματία από τη βόρεια Ελλάδα το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Μία από τις δραστηριότητες του, όμως, ήταν και η ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας στη βόρεια Ελλάδα που ήταν συνεργάτης της Vodafone. Η συνεργασία διακόπηκε κάποια στιγμή και τον Δεκέμβριο του 2013, η Πάπιστας ΑΕ και ο Αθανάσιος και η Λουκία Πάπιστας κατέθεσαν τρεις αγωγές κατά της Vodafone Ελλάδας, του ομίλου Vodafone και ορισμένων διευθυντών και στελεχών της ελληνικής θυγατρικής του βρετανικού ομίλου, επιζητώντας αποζημίωση για την καταγγελία της μεταξύ τους σύμβασης συνεργασίας, επικαλούμενοι κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Το ποσό της αποζημίωσης που ζητούσαν οι εναγόμενοι έφθανε στο 1 δισ. ευρώ και είναι αξιοσημείωτο ότι με το θέμα ασχολήθηκαν μέχρι και οι Financial Times.

Το θέμα μάλλον είχε «ξεχαστεί» και η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018, όπου, όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα, οι εναγόμενοι ήραν όλες τις απαιτήσεις τους. Επανήλθαν, όμως, στις 31 Δεκεμβρίου με νέα αγωγή -με χαμηλότερο ποσό αποζημίωσης- που στρεφόταν μόνο εναντίον της Vodafone Ελλάδος. Και στις 5 Απριλίου ήραν και αυτή την αγωγή, επιφυλασσόμενοι, όμως, να επανέλθουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here