Μέχρι το τέλος του 2021, οι καπνιστές στην Ελλάδα πρέπει να μειωθούν κατά 1 εκατομμύριο από 2,4 εκατ. σήμερα σε 1,4 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια εντυπωσιακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Υγείας και επιφανών εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής σκηνής ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για να μειωθούν οι καπνιστές στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Η Παπαστράτος ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης ώστε τα προϊόντα νικοτίνης να μην πωλούνται σε ανήλικους.
  • Θα συνεχίσει τις συνεργασίες με smoke free πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να θέσουν τέλος στο τσιγάρο, όπως είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών

 

Τα τελευταία τρία χρόνια περίπου 300.000 καπνιστές, είτε διέκοψαν το τσιγάρο είτε μετακινήθηκαν σε εναλλακτικές όπως είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού. Προς το iqos μετακινήθηκαν 210.000 πρώην καπνιστές συμβατικών τσιγάρων.

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ δεσμεύθηκε να εισάγει στην ελληνική αγορά και άλλα προϊόντα προκειμένου να προσφέρει στους καταναλωτές εναλλακτικές επιλογές για να κόψουν το τσιγάρο.

Ο κ. Χαρπαντίδης, πρότεινε προς την Πολιτεία να δημιουργηθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο έτσι ώστε τα νέα προϊόντα να αξιολογούνται από τις Αρχές για τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, ενώ σημείωσε πως η Ιατρική και επιστημονική κοινότητα πρέπει να μελετήσει τα νέα προϊόντα βάζοντας στο μικροσκόπιο τις επιστημονικές έρευνες που τους αφορούν.

Σήμερα η Ελλάδα, με 2,4 εκατομμύρια καπνιστές, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον κόσμο  όσον αφορά τη κακή και επιβλαβή συνήθεια…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here