Τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους απονεμήθηκαν στους προέδρους ΔΣ, του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδη, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Πάνο Λώλο και στην πρόεδρο της Hemexpo Ελένη Πολυνοχρονοπούλου στο τέλος της μεγάλης εκδήλωσης Greek Exports Forum & Awards 2023.

Και οι τρεις βραβευθέντες ευχαρίστησαν θερμά τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια του υπουργείου Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΒΣΕ Πάνος Λώλος, παρακάλεσε τον κ. Φραγκογιάννη για νέα κινητοποίηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας και έκανε μικρή αναφορά στις επιτυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων και των εξαγωγέων της χώρας.

Αναφερόμενος στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος ο κ. Λώλος είπε μεταξύ άλλων ότι συμβάλλουν στο 15% των ελληνικών εξαγωγών σήμερα και ότι απασχολούν 18.000 εργαζομένους.

Δουλεύουμε είπε ο κ. Λώλος και «θα αποδομήσουμε το στρεβλό πρότυπο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Η Ελλάδα παράγει», είπε, πολλά πράγματα ακόμα και «εξαρτήματα αεροπλάνων και αυτοκινήτων».

Λακωνικός αποδείχθηκε (πλην Βορειοελλαδίτης), ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την πολιτεία για τη συνεισφορά της και το ethos group για την διοργάνωση. Υπενθύμισε ότι οι ελληνικές εξαγωγές πριν μερικά χρόνια ήταν στο 1/3 των σημερινών και έδωσε το σύνθημα για τον επόμενο στόχο που είναι να φθάσουν γρήγορα οι ελληνικές εξαγωγές τα 100 δισ. ευρώ.

Η πρόεδρος της Hemexpo Ελένη Πολυχρονοπούλου, σημείωσε ιδιαίτερα τη συμμετοχή της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία όπως είπε, είναι διεθνώς πρωταθλητής και αποφάσεις που αφορούν το παγκόσμιο εμπόριο και περισσότερα από 5.000 πλοία, λαμβάνονται σε λίγα τετραγωνικά γης στον Πειραιά και την Αθήνα.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here