Ο κος Μανόλης Παναγιωτάκης ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ τον Απρίλιο του 2015. Ο κ. Παναγιωτάκης εργάζεται στην επιχείρηση από το 1974, ενώ εδώ και 20 χρόνια είναι διευθυντικό της στέλεχος.

Κι όμως μόλις χθες (!!!), η διοίκηση της ΔΕΗ «ανακάλυψε» ότι στον χώρο των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια άλλες δραστηριότητες πέραν της παραγωγής χάλυβα ή συναφών προϊόντων, με συνέπεια η βιομηχανία να παραβιάζει τους όρους της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που είχε συνάψει με τη ΔΕΗ.

Μόλις χθες, η ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αποκάλυψε στους μετόχους της ότι η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ έχει τερματιστεί από το 2015.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ υπογραμμίζει πως μόλις χθες ανακάλυψε ότι με αυτή την πρακτική παραβιαζόταν η σύμβαση προμήθειας, στο πλαίσιο της οποίας η βιομηχανία τιμολογείτο με προνομιακή τιμή για να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της χαλυβουργικής δραστηριότητας.

Επίσης, προσθέτει πως, για την αποκατάσταση της ζημίας επιβάλλεται να προχωρήσει σε αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα που λάμβανε χώρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Από το βράδυ της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση της βιομηχανίας, καθώς οι συσσωρευμένες οφειλές της προς τη ΔΕΗ ανέρχονται στα 31,8 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, την οποία απέρριψε η ΔΕΗ, ήταν η εξόφληση να γίνει με προκαταβολή 500.000 ευρώ και μηνιαία δόση 100.000 ευρώ, παράλληλα με την αποπληρωμή των μηνιαίων καταναλώσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here