Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανάφερε πως η ΔΕΗ εργάζεται προκειμένου να μην υπάρχει αύξηση στην τιμή του ρεύματος.

«Εργαζόμαστε με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο, ώστε τελικά να υπάρξει βελτίωση των αποτελεσμάτων και προοπτική βελτίωσης των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ χωρίς να επιβαρυνθεί κατά το δυνατό η κατανάλωση.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, πράγματι τα αποτελέσματα θα επιβαρυνθούν το τρίτο τρίμηνο από τη μεγάλη αύξηση της οριακής τιμής του συστήματος και από την αύξηση της τιμής των δικαιωμάτων του διοξειδίου του άνθρακα. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, όπως καταλαβαίνετε, είμαστε εισηγμένη εταιρεία και πρέπει να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, όμως εκείνο που μπορώ  να πω, είναι ότι δεν θα μηδενιστεί το EBITDA και ότι εργαζόμαστε με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο, ώστε τελικά να υπάρξει βελτίωση των αποτελεσμάτων και προοπτική βελτίωσης των αποτελεσμάτων χωρίς να επιβαρυνθεί κατά το δυνατό η κατανάλωση»

Ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Η. ανέφερε ότι επί δικής του διοίκησης δεν έχει γίνει παραμικρή αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι από τότε, τουλάχιστον, που αναλάβαμε εμείς ως Διοίκηση δεν έχει γίνει η παραμικρή αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. Έχουμε δώσει και την έκπτωση του 15%, έχουμε απορρόφηση όλες τις συνέπειες από τα δικαιώματα του διοξειδίου του άνθρακα, από την άνοδο της οριακής τιμής, από το άνοιγμα της αγοράς ως τυπικό μονοπώλιο σε ένα μεγάλο μέρος, αυτό είθισται να γίνεται ανεξάρτητα, αν εμείς ως επιχείρηση αντιδρούμε ή λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει ή οτιδήποτε άλλο. Έχουμε εφαρμόσει μια κοινωνική πολιτική και είχα την ευκαιρία σε μια συνέντευξή μου να πω, ότι όλοι όσοι συνδιαλέγονται με την Δ.Ε.Η. θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, εκτός ίσως από τους μετόχους μας, στους οποίους δεν έχουμε δώσει μέρισμα, γιατί δεν προσανατολιζόμαστε να έχουμε κέρδη πολλά, αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον. Η επιχείρηση ως εταιρία θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα κέρδη χωρίς να σημαίνει ότι είναι κερδοσκοπικός οργανισμός. Είναι εταιρεία και προς σ’ αυτή την κατεύθυνση, όπως είπα, προσανατολιζόμαστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here