Στην πρόταση του προέδρου της Ν. Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ασφαλιστικό σύστημα, αναφέρθηκε ο κ. Νότης Μηταράκης, Αναπληρωτής Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Χίου της Ν. Δημοκρατίας, στην σημερινή ημερίδα που διοργανώνει η Prudential Marghios & Partnersμε αφορμή την ανακοίνωση της αποκλειστικής συνεργασίας της με την Swiss Re-, με θέμα την θωράκιση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η σύμπραξη των δύο εταιρειών καταδεικνύει δύο θέματα:
α) οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού και
β) έχει ξεκινήσει ανοιχτά και στη χώρα μας η συζήτηση για τα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, τα οποία θα πρέπει να παίξουν καταλυτικό ρόλο στον τομέα της ασφάλισης.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και όχι τροχοπέδη. Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι στον πυρήνα του ασφαλιστικού προγράμματος της Ν. Δημοκρατίας βρίσκεται η κεφαλαιοποίηση των επικουρικών ταμείων, με την δημιουργία ατομικών λογαριασμών ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει στους ασφαλισμένους το δικαίωμα της επιλογής, στην επενδυτική στρατηγική που επιθυμούν να ακολουθήσουν. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here