Η Παναγιώτα Δανδουλάκη, εμπνευσμένη από τον τόπο της, φιλοδοξεί ως νέα και άφθαρτη εκπρόσωπος της νέας γενιάς να ανατρέψει την παράδοση που θέλει τους ανθρώπους της γενιάς της να έχουν εξαιρετικά χαμηλή εκπροσώπηση στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως σημειώνει, “με τη νεανική ορμή και τον ενθουσιασμό μου φιλοδοξώ τη μεγάλη αλλαγή για το Χαλάνδρι, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες που προκύπτουν από το δυσμενές περιβάλλον που δημιουργεί η γενικευμένη οικονομική κρίση. Σε κάθε περίπτωση, είμαι αποφασισμένη να δώσω τον δικό μου αγώνα στο πλευρό του Νίκου Πράσσου ώστε όλοι οι νέοι να έχουν λόγο, αλλά και ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τα θέματα που συχνά καθορίζουν το μέλλον τους. Ξέρω ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και η εκλογή μου ίσως ακόμα δυσκολότερη, ωστόσο είναι μια καλή αφορμή για όλους που θέλουν ενεργή ενασχόληση με τα κοινά. Δανειζόμενη τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα, ονειρεύομαι ένα Χαλάνδρι φιλικό προς όλους: νέους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες. Ένα Χαλάνδρι οικείο, μια γειτονιά που θα αγκαλιάσει όλους τους κατοίκους ισάξια και θα γίνει ο παράδεισος της ζωής τους. Ελάτε να ζωγραφίσουμε το Χαλάνδρι της ζωής μας!”
Ποια είναι η Παναγιώτα Δανδουλάκη
H Παναγιώτα Δανδουλάκη γεννήθηκε το 1980 στο Κάτω Χαλάνδρι και μαθήτευσε σε δημόσια σχολεία του Χαλανδρίου. Είναι κόρη του συνταξιούχου αστυνομικού Εμμανουήλ Δανδουλάκη και της δημοσίου υπαλλήλου Χριστίνας Σταυρακάκη. Η οικογένειά της, από τις πρώτες που κατοίκησαν στο Κάτω Χαλάνδρι, της εμφύσησε από νωρίς την αγάπη για το Χαλάνδρι. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Χαραλαμπάκη και έχει δύο γιους.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, ιαπωνικά και σέρβικα.
Εργάστηκε στον ΟΤΕ, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε διεθνή συνέδρια και αθλητικές διοργανώσεις ενώ από το 2004 είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ.