Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ μοιάζει να μην θέλει μεγάλο ανταγωνισμό -και κατά συνέπεια υψηλότερο τίμημα- για την πώληση του 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων.

  • Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να θέσει εκτός της φάσης υποβολής δεσμευτικών προσφορών τους 3 από τους 5 «μνηστήρες» για την απόκτηση τουλάχιστον του 50,1% των ΕΛΠΕ.
  • Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του διαγωνισμού τις προσφορές της Alrai Group Holdings, της Gupta Family Group Alliance και της κοινοπραξίας Carbon Asset Management και Alshaheen Group.
    Μετά την αξιολόγηση των φακέλων που υπέβαλαν στη φάση εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος, το ΤΑΙΠΕΔ έκρινε πως δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών που θα ακολουθήσει.

Με απλά λόγια στην επόμενη φάση της διαδικασίας «περνούν» οι δύο μόνον διεκδικητές, δηλαδή η VITOL, και η GLENCORE. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως η διεκδίκηση των ΕΛΠΕ γίνεται πλέον αμιγώς ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς VITOL και GLENCORE προέρχονται από την Ελβετία, ενώ συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες trading εμπορευμάτων.

Στο μεταξύ, σε μια εντελώς διαφορετική αλλά παράλληλη διαδικασία, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που αφορούν σε κινήσεις της Glencore στο Κογκό, στη
Νιγηρία και στη Βενεζουέλα. Η Glencore δήλωσε πως “θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες σε εύθετο χρόνο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here