Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Insider Trading για την οποία κατηγορούνται τραπεζίτες και επιχειρηματίες, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νίκας και ο Τηλέμαχος Λαβίδας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, οι αμερικανικές Αρχές διέταξαν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Νίκα ο οποίος αναζητείται.

Οι διωκτικές Αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα εκτιμούν ότι ο Γιώργος Νίκας βρίσκεται στην Ελλάδα.

Το Reuters μεταδίδει ότι για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ο Τηλέμαχος Λαβίδας και ο τραπεζίτης της Goldman Sachs, Bryan Cohen.

Οι βρετανικές Αρχές, αναφέρει η ίδια πηγή, διενεργούν επίσης έρευνες για την υπόθεση, στο πλαίσιο των οποίων έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο οι ενέργειες των συλληφθέντων επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο, Μπέντζαμιν Τέιλορ της Moelis & Co και Νταρίνα Γουίντσορ της Centerview Partners LLC, καθώς και ενός Αιγύπτιου trader, του Joseph El Khouri.

Όπως είχε γράψει το banks.com.gr o Bryan Cohen, συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, με την κατηγορία ότι διέρρευσε εμπιστευτικού χαρακτήρα πληροφορίες, για επικείμενες εξαγορές, στον Γιώργο Νίκα, με αποτέλεσμα την αποκόμιση -παράνομων- κερδών ύψους 2,5 εκατ. Δολαρίων.

Το Bloomberg είχε μεταδώσει πως στον Γιώργο Νίκα απαγγέλθηκαν κατηγορίες, στις 7 Οκτωβρίου, ότι μαζί με τον φίλο του Τηλέμαχο Λαβίδα (γιο του επιχειρηματία Θανάση Λαβίδα της Lavipharm)  συνωμότησαν για να κλέψουν σημαντικές -μη δημόσιες- πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals Inc. από τον πατέρα του Τηλέμαχου που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μέχρι το 2016.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here