Ο παραιτηθείς από το Δ.Σ. της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας Γιώργος Νίκας έχει μια μακρά ιστορία στον κόσμο του επιχειρείν. Κληρονόμησε από τον πατέρα του μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της εποχής, ενώ δραστηριοποιήθηκε και σε άλλους τομείς, στον κλάδο των τροφίμων.

Εν έτει 1989 έκανε την πρώτη του προσπάθεια να εισαγάγει στην εγχώρια αγορά ένα δυνατό διεθνές brand name από την αγορά του burger.

Επρόκειτο για τα Wendy’s τα οποία έμειναν ανοικτά για 10 και πλέον χρόνια διαγράφοντας μια μεγάλο πορεία, με τον  Γιώργο Νίκα να αποκομίζει μεγάλα κέρδη από την εν λόγω επιχειρηματική του κίνηση αλλά και από το άνοιγμα των Haagen Dazs, της γνωστής εταιρείας παγωτών.

«Ναυαρχίδες» των Wendy’s ήταν το κατάστημα του Συντάγματος (στην Σταδίου εκεί που βρίσκεται σήμερα το Hermes) και στην Ομόνοια (στα Χαυτεία, στην γωνία Πανεπιστημίου και Πατησίων). Αργότερα επεκτάθηκε και σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Χαλάνδρι κ.α.

Τα Wendy’s ωστόσο ξαφνικά πήραν την «κάτω βόλτα» για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν και η επιθυμία του πατέρα, Παναγιώτη να ασχοληθεί ο υιός του σοβαρά με τη βιομηχανία αλλαντικών που είχε δημιουργήσει. Εξάλλου η συνεργασία της ΝΊκας με τα Goody’s την εποχή εκείνη δημιουργούσαν ένα «άτυπο» ασυμβίβαστο. Έτσι το 2002 έκλεισε το τελευταίο κατάστημα.

Ο Γιώργος Νίκας μία δεκαετία αργότερα ασχολήθηκε και πάλι με την εστίαση ανοίγοντας τη δική του αλυσίδα, το «GRK Fresh Greek» ένα μοντέρνο οβελιστήριο.

Με τρία εστιατόρια εν έτει 2015 το fastcasual.com κατέταξε την αλυσίδα του στην 39η θέση των 100 σημαντικότερων «movers and shakers» στην αγορά των εστιατορίων της ΗΠΑ.

Ήταν τότε που η οικογένεια Νίκας έκανε το μεγάλο βήμα και μετακόμισε στην Αμερική όπου δραστηριοποιείται.

Την ίδια περίοδο δόθηκε εντολή σε μεσιτικό γραφείο να πωληθεί η βίλα που είχε η οικογένεια στη Σαρωνίδα με τίμημα τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Επρόκειτο για ακίνητο συνολικού εμβαδού 7.700 τμ διαμορφωμένο με γκαζόν, πολύχρωμα λουλούδια και ψηλά δέντρα, με μεγάλη κεντρική πισίνα και σκεπαστούς καθιστικούς χώρους, γήπεδο του τένις και του mini-soccer.

Το 2018 και έπειτα από την επιτυχή δραστηριοποίησή του στην Αμερική ο Γιώργος Νίκας επέστρεψε στην αλλαντοβιομηχανία του πατέρα του αναλαμβάνοντας καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου.

Ήταν το ίδιο έτος, πέρυσι δηλαδή όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εξαγοράς της Νίκας από την Chipita, του  Σπ. Θεοδωρόπουλου.

Ο Γιώργος Νίκας πλέον αποχωρεί από τη βιομηχανία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομο κέρδος μέσω Inside trading.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί στέλεχος της Goldman Sachs και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων προσώπων και γνωστών επιχειρηματιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here