• ΟXI στη μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό και στην διαπραγμάτευση της μετοχής σε 3 χρηματιστήρια απεφάνθη σημαντική μερίδα μετόχων της ΤΙΤΑΝ.

Πρακτικά αυτό προκύπτει, μετά τη μη συμπλήρωση του απαιτούμενου ποσοστού που θα επέτρεπε στην διοίκηση της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας να θέσει σε διαπραγμάτευση μετοχές της, εκτός του χρηματιστηρίου Αθηνών και στο Euronext, στο Παρίσι και ως κύρια έδρα διαπραγμάτευσης στο Euronext, στις Βρυξέλλες.
Σχετικές ανακοινώσεις από την διοίκηση του ομίλου (Κανελλόπουλος-Παπαλεξόπουλος) θα γίνουν άμεσα το πρωί, θυμίζοντας πως την Παρασκευή η μετοχή της εισηγμένης είχε διαμορφωθεί στα 20,65 ευρώ, σε μία συνεδρίαση όπου άλλαξαν χέρια 69.124 μετοχές, συνολικής αξίας 1.419.067 ευρώ, σε εύρος τιμών 20,20-20,65 ευρώ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του helex.gr βασικοί μέτοχοι της δεύτερης παλαιότερης εισηγμένης στο ΧΑ (από το 1912, μετά τον Ομιλο Εθνικής Τραπέζης) είναι η ΤΙΤΑΝ Cement International με 18,6% ποσοστό που προέκυψε κατά την διαδικασία της δημόσιας πρότασης, η ΕΔΥΒΕΜ Ελληνικά Δομικά Υλικά, με 11,16%, το Ιδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου με 10,011%, η ΤΙΤΑΝ ΑΕ Τσιμέντων με 5,99% (αγορά ιδίων μετοχών) και FMR LLC με 5,51%. Θυμίζω, πως η ΕΔΥΒΕΜ (με έδρα την Κύπρο) συμφερόντων του πρώην προέδρου και ιστορικού ηγέτη του ομίλου Ανδρέα Κανελλόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Παπαλεξόπουλου και άλλων μελών των δύο οικογενειών.
Την εν λόγω εταιρεία την συναντήσαμε, κυρίως, στην αγοραπωλησία των 4.302.947 προνομιούχων μετοχών της εταιρείας, που είχαν εκχωρηθεί από την Alpha Bank στις 4 Μαρτίου του 2016 και αφορούσαν πρότερη θέση του Ιωάννη Τζιβέλη. Το συγκεκριμένο πακέτο είχε αγοραστεί στην τιμή των 55.938.311 ευρώ σε τιμή και μεθόδευση, σύμφωνα με τον κ. Τζιβέλη, που έπληττε σαφώς τα συμφέροντα του.

  • Με την πρόταση της διοίκησης για μεταφορά έδρας και ταυτόχρονη διαπραγμάτευση σε 3 Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα έπρεπε να συμφωνήσουν οι μέτοχοι με περίπου 48% των μετοχών. Το υπόλοιπο ποσοστό (άμεσα ή έμμεσα) συντάσσεται με τους ιδρυτές και βασικούς μετόχους της ΤΙΤΑΝ που ίδρυσαν την TITAN Cement International.
  • Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, από το 48% περίπου το 10% ανήκει σε Έλληνες μικρομετόχους και θεσμικούς επενδυτές.

Θα επανέλθω με νεότερα, εντός της ημέρας, περιμένοντας να δω και τι θα παιχτεί στην συνεδρίαση με τη μετοχή…

……………

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here