4 αξιόλογες και ανταγωνιστικές -μη δεσμευτικές- προσφορές ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας για την πώληση του 51% των μετοχών της εξειδικευμένης ναυτιλιακής τράπεζας Aegean Baltic Bank ABB.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους υποψήφιους αγοραστές δεν συμπεριλαμβάνεται -παρά τις φήμες των τελευταίων ημερών- ούτε η Thrivest Holding των κκ Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου ούτε κάποια από τις 4 συστημικές τράπεζες της χώρας.

Η κερδοφόρος και χωρίς κόκκινα δάνεια, εξειδικευμένη στις ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις, με 20χρονη παρουσία στην Ελλάδα Αegean Baltic Bank, φαίνεται πως ενδιαφέρει σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Eκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από γνωστά family offices, αλλά και από ξένους χρηματοπιστωτικούς ομίλους με δραστηριότητα στη ναυτιλία.

H ABB μάλλον θα πωληθεί στην λογιστική της αξία που ξεπερνά τα 115 εκατ. Ευρώ ενώ οι εφοπλιστές Γιάννης Κούστας και Νίκος Τσάκος (μέτοχοι κατά 24% έκαστος) θα ρευστοποιήσουν το σύνολο της θέσης τους.

Ένα μικρότερο ποσοστό θα πωλήσει ο βασικός μέτοχος Θεόδωρος Αφθονίδης που σήμερα ελέγχει το 41%.

Ποσοστό της τάξης του 7% ελέγχεται από το fund Orasis του George Elliot ενώ ο Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης, Πρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Baltic Bank (μέλος επίσης του Δ.Σ της Ιντρακάτ), είναι πιθανό να πουλήσει ένα μέρος από το 2% των μετοχών που κατέχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here