Αυτή την ώρα υπογράφεται η οριστική συμφωνία με την οποία ο επιχειρηματίας Τέλης Μυστακίδης αποκτά τον έλεγχο της μικρής αλλά δυναμικής και εξειδικευμένης στην ναυτιλία τράπεζας Aegean Baltic Bank (ΑΒΒ).

Ο Τέλης Μυστακίδης πρώην ανώτατο στέλεχος της Glencore και 2ος πλουσιότερος Έλληνας στην πρόσφατη λίστα του Forbes, (πρώτη η  πανίσχυρη γυναίκα της ελληνόκτητης ναυτιλίας Μαρία Αγγελικούση, με περιουσία 6,4 δισ.$, στο Νο 432 της συνολικής κατάταξης), θα ελέγχει το 68% των δικαιωμάτων ψήφου στην ΑΒΒ κατέχοντας όμως το 48% των μετοχών της τράπεζας.

Η συμφωνία προβλέπει ένα σχήμα 48%-28%-24% αλλά ο Τέλης Μυστακίδης με το 48% των μετοχών θα εκπροσωπεί και το 28%  του ιδρυτή της τράπεζας Θεόδωρου Αφθονίδη

Μικρή συμμετοχή στο σχήμα φαίνεται ότι θα έχει επίσης και ο εφοπλιστής  Άλεκ Τομάζος, ο οποίος συνεργάζεται με το Τέλη  Μυστακίδη στις ναυτιλιακές επενδύσεις και ο οποίος είχε σημαντική παρουσία στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ΑΒBank.

Η εξαγορά της Aegean Baltic Bank δείχνει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο και τις προσδοκίες που δημιουργεί η δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ