Ξάφνιασε θετικά το χθεσινό 3,33% για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13,34 οριακά από το “υψηλό ημέρας” των 13,36 ευρώ.

Με αυξημένες συναλλαγές 454 χιλ. τμχ στην πιο ισχυρή αντίδραση από την αρχή του έτους, μόλις δύο συνεδριάσεις πριν το “κλείσιμο” μηνός Μαρτίου και “βιβλίων” πρώτου 3μηνου.

Για αυτόν τον λόγο η χθεσινή υπεραπόδοση αποδόθηκε από ορισμένους σε προσπάθεια διαμόρφωσης καλύτερης θέσης-καθώς η τρέχουσα τιμή υπολείπεται 8,57% έναντι της αρχικής έτους- κάτι σαν σε window dressing, πρακτικά.

Άσχετα όμως της χθεσινής θεαματικής αντίδρασης η χρηματιστηριακή πορεία του Οργανισμού εξακολουθεί να προβληματίζει την αγορά, δίνοντας αφορμή για να εξυφανθούν κάθε λογής σενάρια.

Από την πώληση όλου ή μέρους της Deutsche Telekom μέχρι δημόσια πρόταση και “έξοδο” από το Χρηματιστήριο Αθηνών, εικοτολογία που δεν λέει να κοπάσει παρά τις ανεπίσημες και τελευταία επίσημες διαβεβαιώσεις λ.χ. της Ντομινίκ Λερουά (μέλος του δ.σ της Deutsche Telekom) πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Προς τούτο χρηματιστής συμπληρώνει έναν ισχυρό λόγο, που κατά την εκτίμηση του η D.T δεν έχει λόγο να μειώσει; πουλήσει; τη συμμετοχή της στον Οργανισμό.

Ως βασικός μέτοχος ο γερμανικός όμιλος έχει βάλει στο ταμείο του μόνο από την διανομή μερισμάτων του ΟΤΕ περισσότερα από ένα δισ. ευρώ (2012-2022), καθιστώντας τον κυριότερο (εκτός Γερμανίας) τροφοδότη (από οποιαδήποτε άλλη θυγατρική, έμμεση/άμεση συμμετοχή).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here