Υπερδιπλασίασε τα καθαρά κέρδη του το δ’ τρίμηνο, πετυχαίνοντας αύξηση κατά σχεδόν 46% στο δωδεκάμηνο ο ΟΤΕ, με τα έσοδα να τρέχουν στο +7% στο τρίμηνο και +3% στο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός, το δ’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 123,5 εκατ. ευρώ από 53 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ στο δωδεκάμηνο διαμορφώθηκαν σε 410 εκατ. ευρώ από 281 εκατ. ευρώ το 2018.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν κατά 9,4% το δ’ τρίμηνο στα 355,9 εκατ. ευρώ και κατά 3,6% στο δωδεκάμηνο στο 1,36 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών το δ’ τρίμηνο αυξήθηκε σε 1,04 δισ. ευρώ από 973 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2018, ενώ στο σύνολο της χρήσης 2019 τα έσοδα του Οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 3,9 δισ. ευρώ από 3,8 δισ. το προηγούμενο έτος.

Ο OΤΕ εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα, με αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 2,6% και συγκεκριμένα αύξηση 3,6% στα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής σταθερής και υπηρεσίες κινητής, με ρεκόρ στις νέες συνδέσεις ευρυζωνικών υπηρεσιών για το έτος, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 304 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,3%, αντισταθμίζοντας τις θετικές έκτακτες επιδράσεις του προηγούμενου έτους.

Στη Ρουμανία, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 19,3%.

Η διοίκηση του OΤΕ προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή για το 2019.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου και έτους 2019, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου OΤΕ κ. Mιχάλης Τσαμάζ ανέφερε: «Οι επιδόσεις μας το τελευταίο τρίμηνο ήταν το επιστέγασμα μίας πολύ δυνατής χρονιάς. Δικαιώνουν τη στρατηγική που υλοποιούμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια επί σειρά ετών. Είμαι ικανοποιημένος από την αύξηση εσόδων και την ισχυρή κερδοφορία στην Ελλάδα σε επίπεδο έτους, καθώς και από τη σημαντική βελτίωση κατά το τελευταίο τρίμηνο στη Ρουμανία. Ωστόσο, αυτό που με κάνει υπερήφανο είναι η πρόοδος που έχουμε επιτύχει στη διαδικασία μετασχηματισμού του OΤΕ. Στο περιβάλλον και στον κλάδο μας συντελούνται θεμελιώδεις αλλαγές και ήδη λαμβάνουμε δραστικά μέτρα ώστε να καταστήσουμε τον οργανισμό πιο ευέλικτο, να εξορθολογίσουμε τα κόστη μας και να αναπτύξουμε νέες πηγές εσόδων. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπεγράφη πριν λίγες μέρες στον OΤΕ, μας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουμε βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί, προς όφελος της εταιρείας και των ανθρώπων μας.

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Η διαρκής ενίσχυση των ταμειακών ροών μάς παρέχει τους πόρους που χρειάζονται για να επενδύσουμε στις ανάγκες των πελατών μας και της νέας ψηφιακής εποχής, να επιβραβεύσουμε τους ανθρώπους μας και να ανταμείψουμε τους μετόχους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here