Για σήμερα έχει οριστεί η πρώτη ακρόαση ΟΤΕ και Vodafone στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με κύριο θέμα την δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων των συνδρομητών της σταθερής της Cosmote.
Η αγγλική εταιρεία έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στην ΕΕΤΤ ζητώντας να “παγώσει” η έγκριση των 450 πακέτων του ΟΤΕ από την Ανεξάρτητη Αρχή.
  Το ζήτημα μόνο απλό δεν είναι, τουναντίον και μάλιστα από πολλές πλευρές.
  Κατ’ αρχήν, γιατί ο ΟΤΕ ως επιχείρηση με σημαντική/ισχυρή θέση θα πρέπει κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα προϊόν/υπηρεσία να εξασφαλίζει την έγκριση της ΕΕΤΤ.
   Επειτα η διαδικασία είναι τόσο χρονοβόρος, που κάποια στιγμή-παλαιότερα- ο Μιχάλης Τσαμάζ είχε πει, ότι εάν η εταιρεία θέλει να κάνει μία προσφορά τα…Χριστούγεννα αυτή θα εγκριθεί το…Πάσχα.
  Ωστόσο η Αρχή έχει εγκρίνει το-σχεδόν- 1/3 του πακέτου (των 450 ) μόνο που το “πράσινο φως” έχει δοθεί από την προηγούμενη ολομέλεια (της ΕΕΤΤ).
  Αλλωστε ο όμιλος ΟΤΕ προχώρησε σε αυτή την επένδυση ρίχνοντας πολλά κεφάλαια, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του.
  Και τέλος, την συγκεκριμένη επένδυση του ομίλου ΟΤΕ είχε εκθειάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση του με τον ισχυρό άντρα της Deutsche Telekom, Tim Hoetgges στο Μαξίμου (στις 21 Φεβρουαρίου).
  υγ: η Deutsche Telekom είναι ο βασικός μέτοχος του ομίλου ΟΤΕ με ένα ποσοστό, που πλησιάζει το 50% του μ.κ.
 Πάντως η αγορά, με το χθεσινό 1,80% της μετοχής στα 17,51 ευρώ με συναλλαγές 374.000 τμχ σαν να προεξοφλεί αποτέλεσμα υπέρ του ΟΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here