Οι ελεύθερες ταμειακές ροές είναι το «γήπεδο» που κινείται με άνεση ο ΟΤΕ και η παραγωγή τους επιτρέπει τις επιστροφές κερδών στους μετόχους, με αγορές ιδίων μετοχών και μεγάλο μέρισμα από την πώληση της Telekom Romania.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένονται στα 480 εκ. ευρώ φέτος, αλλά η εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας που ελέγχει τώρα ο ΟΤΕ μπορεί επίσης να πωληθεί και να δημιουργήσει έσοδα σύμφωνα και με report της Pantelakis Securities, το οποίο αναφέρει ότι η πώληση και της άλλης εταιρίας τηλεφωνίας στη Ρουμανία είναι πιθανή.

Αυτά καθώς η ισχύς του ΟΤΕ είναι στην Ελλάδα όχι στη Ρουμανία, όπως παρατηρεί Pantelakis Securities, ενώ στην Ελλάδα είναι και ο πυρήνας των εργασιών του ΟΤΕ. Η Pantelakis διατηρεί την overweight θέση της με τιμή στόχο στα 15 ευρώ, λόγω της βιώσιμης απόδοσης των ελεύθερων ταμειακών ροών στο 8% και την ικανότητα αύξησης των μερισμάτων.

Όπως εκτιμά ο ΟΤΕ μπορεί εύκολα να αντέξει οικονομικά και να προσφέρει ένα ειδικό μέρισμα, για παράδειγμα, 1 ευρώ ανά μετοχή και να διατηρήσει τον καθαρό δανεισμό/EBITDA κάτω του 1x, ειδικά εάν πουλήσει επίσης τη θυγατρική το 86% της Romtel Mobile.

Από την πώληση της Telekom Romania, ο ΟΤΕ επιστρέφει στους μετόχους 174 εκ. ευρώ. Τα 61 εκ. ευρώ από αυτά θα δοθούν έμμεσα χάρη στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων του οποίου η δυνητική αφετηρία ήταν η 29η Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα είναι μέρισμα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here