Στην έγκριση του σχεδίου μετασχηματισμού του Ομίλου ΟΤΕ, προχώρησαν σήμερα οι μέτοχοι του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Στο πλάνο που τέθηκε σε ψηφοφορία κατά την συνέλευση προβλέπεται η σύσταση τριών ξεχωριστών θυγατρικών.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου:

  • Οι τεχνικοί πεδίου, η ομάδα με την καλύτερη εκπαίδευση και τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία στη χώρα, θα λειτουργήσουν σε 100% αυτόνομη θυγατρική…
  • Όλες οι ομάδες που παρέχουν υπηρεσίες call centers, που αυ­τή τη στιγμή είναι μοιρασμένες σε διαφορετικές εταιρείες του ομίλου, θα συγκεντρωθούν στην 100% θυγατρική, COSMOTE evalue, τη μεγαλύτερη εταιρεία contact center στη χώρα…
  • Τα καταστήματα του ομίλου ΟΤΕ θα λειτουργήσουν ως ξε­χωριστή 100% θυγατρική.

«Το disruption, δηλαδή οι ανατροπές στην αγορά, μπορούν να αλλάξουν ριζικά ολόκληρους κλάδους. Το Uber, το Airbnb, το Netflix, η Amazon είναι τέτοια παραδείγματα. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στις τηλεπικοινωνίες. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να μείνουμε απαθείς μπροστά στην επικείμενη αλλαγή. Οι εταιρείες που κράτησαν μια τέτοια στάση, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα: Motorola, Kodak, Nokia, Thomas Cook και τόσες άλλες που αντιστάθηκαν στην αλλαγή, με ολέθριες επιπτώσεις για τις ίδιες τις εταιρείες και τους εργαζομένους τους είχε πει στις αρχές του έτους ο Μιχάλης Τσαμάζ.

Όσον αφορά τις βασικές λειτουργίες του Ομίλου, οι παρεμβάσεις αφορούν: στην ορθολογικότερη λειτουργική δομή του Ομίλου, στην αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του κάθε κλάδου και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μεγαλύτερων εξειδικευμένων οικονομικών μονάδων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με παραδείγματα όπως το Neflix και την Amazon, ο ΟΤΕ κοιτάει μπροστά και προνοεί όχι μόνο για την επιβίωσή του αλλά και την ανάπτυξη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here