Όλο και περισσότερο μας μπερδεύει η Fosun. Από ανακοίνωση σε ανακοίνωση του κινεζικού ομίλου και δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της Folli Follie με ένα ποσοστό που ξεπερνά το 16% αλλά με…αστερίσκους.

Χρειάστηκαν  3 ανακοινώσεις του ομίλου, που εδρεύει στον Χονγκ-Κονγκ (είναι γνωστές οι κόντρες του με το Πεκίνο) αλλά η αγορά, οι επενδυτές, τα 114 ενεργά funds με συμμετοχή μεγαλύτερη του 0,1% στο μ.κ της εισηγμένης, δεν έχουν ακόμη καταλάβει που το πάει η ομάδα του Guo Guangchang. 

  • Από την αρχική ολοκληρωτική και ξεκάθαρη στήριξη προς την διοίκηση της Folli Follie,
  • στην επόμενη σε ύφος ήξεις-αφήξεις αποδεχόμενη αρκετές από τις αιτιάσεις του QCM και του Gabriel Grego για να έρθει
  • η τελευταία μέσω συνέντευξης του αντιπροέδρου της Fosun, Qian Jiannong.

Ο κ. Qian Jiannong επιβεβαίωσε την αποστολή έγγραφο ερωτημάτων (inquiry letter ) και αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΕΥ.

Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του, πως “…ως στρατηγικός επενδυτής δεν εμπλέκεται στην λειτουργία της Folli Follie και ότι δεν διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση“.

Στις 18 Μαΐου ανεβάσαμε τον σχολιασμό ενός αναγνώστη, ο οποίος αναφερόταν στην προσπάθεια ξεκαρφώματος των Κινέζων ώστε να αποφύγει τυχόν ποινική δίωξη της για insider information/trading.

Πράγματι στις 24 Απριλίου, 2 μέρες πριν ανακοινώσει τα αποτελέσματα της η ελληνική εταιρεία και 8 μέρες πριν την  Πρωτομαγιά που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη η έκθεση της QCM η Fosun International πέρασε το 10% (από το 13% που είχε τότε) στην πορτογαλική ασφαλιστική Fidelidade- Companhia de Seguros.

Άραγε τι όνειρο να είδαν τα τζιμάνια της  Fosun και πρόλαβαν- όλως συμπτωματικά- να κάνουν τις μετοχικές μεταφορές. Και άραγε ο αντιπρόεδρος της Fosun γιατί κάνει λόγο για μη εμπλοκή σε εσωτερική πληροφόρηση.

Δεν μας τα λένε καλά οι Χονγκ- Κονγκ ιανοί και παρότι δεν θέλω να γίνω…Κασσάνδρα, προβλέπω πως η εμπλοκή της Fosun στην υπόθεση Folli Follie θα της δημιουργήσει προβλήματα στην προσπάθεια διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ηδη στην Πρεσβεία έχει πάει πλήρης ενημέρωση με το…νι και με το…σίγμα. Για να δούμε, γιατί ο Geoffrey δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here