• Πρώτη φορά στα νεότερα χρονικά τόσο πολλοί-τόσο ισχυροί παράγοντες εγκαλούν τις Αρχές για έλλειμμα διαχειριστικής ικανότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε ο Jamie Dimon κατά των ρυθμιστικών Αρχών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chasse να (τους ) θεωρεί ανίκανους να αντιδράσουν αποτελεσματικά στην τραπεζική αναταραχή, προβλέποντας ότι έρχονται περισσότεροι κανόνες σε έναν κλάδο που ήδη δυσκολεύεται.

JP Morgan Chasse CEO Jamie Dimon
 
  •   “Πιστεύω πως, θα χειροτερέψει η κατάσταση για τις τράπεζες- περισσότερους κανονισμούς, περισσότερους κανόνες και περισσότερες απαιτήσεις…”
σημείωνε χθες Πέμπτη στο Bloomberg, από το Παρίσι, στο περιθώριο ενός συνεδρίου του κολοσσού της επενδυτικής τραπεζικής.
Λίγες ώρες αργότερα η συνεδρίαση στην Wall Street η συνεδρίαση ξεκινούσε με νέο sell off μετοχών της PacWest με αφορμή την είδηση για bank run του 10% των καταθέσεων της σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.
  • Μερικά 24ωρα νωρίτερα ήταν ο Warren Buffett, ο οποίος από το βήμα της γενικής συνέλευσης μετόχων της Berkshire Hathaway έκανε λόγο για ελλιπή παρέμβαση της Fed, προειδοποιώντας ότι δεν πορμηνύεται κάτι καλό για την οικονομία και όσους πιστεύουν πως θα αποφευχθεί η ύφεση. 
 
  • Είχε προηγηθεί (τέλη Απριλίου) ο Mohamed A. El-Erian καθώς κάνοντας λόγο για trilemma (τρίλημμα) της Fed επιφυλασσόταν για το κατά πόσον θα καταφέρει να διαχειριστεί την κατάσταση. 
  Ο κορυφαίος οικονομολόγος έχει-κατ’ επανάληψη- δηλώσει πως, ο στόχος της Fed να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% δεν είναι ρεαλιστικός, και μάλιστα φτάνοντας να προειδοποιήσει ότι, μικτά μηνύματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας απειλούν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
  •    “Για ακόμη μία φορά οι δηλώσεις Powell τροφοδότησαν με αστάθεια τις αγορές που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τόσο την οικονομική ευημερία όσο την σταθερότητα στο σύστημα…”
είχε γράψει σε άρθρο του στο Bloomberg, τον Απρίλιο.

Στη Wall Street χθες,

  • ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε -0,66% ή 221 μονάδες στις 33.309,
  • Ο Δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση -0,17% στις 4.130 μονάδες
  • Ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα +0,18% στις 12.328 μονάδες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. H Intracom holdings με τόσεις εισπράξεις από τις πωλήσεις των εταιριών της θα μοιράσει ποτέ κανένα μέρισμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ