Οι τιμές των πάσης φύσεως ακινήτων έχουν πάρει την ανηφόρα, αλλά οι επαγγελματίες διαχειριστές θεωρούν ότι η αγορά “αντέχει” ακόμη υψηλότερες αποτιμήσεις.

Οι εταιρείες Εταιρείες Real Estate και ΑΕΑΠ βγαίνουν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου για να αντλήσουν ρευστότητα -με πρωτοφανώς χαμηλά επιτόκια- την οποία διοχετεύουν σε επενδύσεις (ακόμη και με “τσιμπημένες” τιμές), με την βάσιμη ελπίδα για υψηλές αποδόσεις.

Από την αρχή του χρόνου, οι εισηγμένες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου και του real estate έχουν σηκώσει από τις αγορές περισσότερα από 500 εκατ. Ευρώ…

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • η έκδοση ομολόγου 300 εκατ ευρώ από την Prodea
  • η αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ ευρώ της Ελλάκτωρ
  • η αύξηση κεφαλαίου συνολικού ύψους 75 εκατ ευρώ σε μετρητά και ακίνητα της Prodea Investments

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλες τουλάχιστον τρεις εταιρείες σχεδιάζουν νέες εκδόσεις ομολόγων τους επόμενους μήνες χωρίς να αποκλείεται το τελικό ύψος των φετινών κεφαλαίων που θα αντλήσουν από το χρηματιστήριο να προσεγγίσει το 1 δισ ευρώ.

Οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων και n εισροή σημαντικών κεφαλαίων από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης RRF έχει καταστήσει τις εταιρείες του κλάδου ιδιαίτερα ελκυστικές στους θεσμικούς επενδυτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here