Τηρώντας την παράδοση, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την τελευταία μέρα του έτους, παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας αλλά και για τη δήλωση ακινησίας οχήματος, τη γνωστή κατάθεση πινακίδων.

H πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2020 αλλά και η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για κάθε είδους όχημα θα μπορεί να γίνει εμπρόθεσμα μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020. 

  • Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020″.

Η ανακοίνωση του Υπ ΟΙΚ υπογραμμίζει ότι:

  • “Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο“.

Η τυπική προθεσμία έληγε αύριο 31 Δεκεμβρίου, ενώ στην εκπρόθεσμη καταβολή προβλέπεται πρόστιμο στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα του φορολογούμενου.

Η εξόφληση των τελών γίνεται μέσω τραπεζών. Το ειδοποιητήριο εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet (www.aade.gr) είτε με τη χρήση των προσωπικών κωδικών που διαθέτει κάθε φορολογούμενος είτε απλώς με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας κάθε οχήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here