Τον δρόμο για να περάσει σε νέα χέρια η Βyte Computer ανοίγει η αποδοχή της δημόσιας πρότασης της Ideal Holdings από τον πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και βασικό μέτοχο της εταιρείας Σ. Βυζάντιο.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Byte Σπυριδογεώργης Βυζάντιος

O κ. Βυζάντιος απεδέχθη πρόταση συνεργασίας της «Ideal Holdings Α.Ε.» για την παραμονή του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, σε περίπτωση ικανοποίησης της προϋπόθεσης ισχύος της δημόσιας πρότασης, δηλαδή απόκτησης από την Ideal του ελάχιστου αριθμού μετοχών στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης, με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Ο κ. Βυζάντιος θα προσφέρει στην Ideal Holdings τις 4.411.559 μετοχές κυριότητάς του στην Byte που αντιστοιχούν σε 27,893% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Αναμένεται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Βυζάντιου που κατέχουν πλειοψηφικά πακέτα στην εισηγμένη, καθώς και η Alpha Bank, προκειμένου ο όμιλος Ideal να αποκτήσει πάνω από το 70% στην Byte.

Στο μεταξύ, ο όμιλος Ideal στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που έχει υποβάλει προς την Byte αποφάσισε να εκδώσει κοινό ομολογιακό δάνειο έως του ποσού των 33,3 εκατ. ευρώ, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του πληρωτέου σε μετρητά ανταλλάγματος της δημόσιας πρότασης, καθώς και του συνολικού ποσού εκκαθάρισης.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here