Σήμερα είναι η μέρα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τα ευρήματα στον στόχο «Γλαύκος» που πλέον μπορεί να έχει τον χαρακτηρισμό «κοίτασμα», όπως απέδειξε η γεώτρηση «Γλαύκος-1» με το γεωτρύπανο «Stena Icemax».

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τις ανακοινώσεις θα κάνουν από κοινού ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Τρίσταν Άσπρεϊ, που έφτασε για τον σκοπό αυτό στην Κύπρο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ορίστηκαν για τις 14.00 το μεσημέρι, ώστε να γίνουν ταυτόχρονα σε Κύπρο και ΗΠΑ.

O υπουργός και το υψηλόβαθμο στέλεχος της ExxonMobil, θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να τον ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες, τη σημασία των ευρημάτων αλλά και το πώς διαμορφώνεται πλέον το πρόγραμμα και η στρατηγική της ExxonMobil σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων η ExxonMobil, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», αναμένεται να εκφράσει και ανοικτά το ενδιαφέρον της και για άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία ήδη αναλύει επιστημονικά.

Των επίσημων ανακοινώσεων, σε σχέση με τις δύο διαδοχικές γεωτρήσεις των ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 στους στόχους «Δελφύνη-1» και «Γλαύκος-1», θα προηγηθεί στις 13.00 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να τους ενημερώσει για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δύο γεωτρήσεων.

Πηγή:philenews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here