Σήμερα το πρωί (μετά τις 10.00 ) συνεδριάζει, εκ νέου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την άκαρπη συζήτηση (της Παρασκευής), για την παλιά υπόθεση (του 2010) που αφορά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, με τις όψιμες κατηγορίες εναντίον του-τότε- προέδρου της, Μιχάλη Σάλλα για “χειραγώγηση”.
  • Κατά την διάρκεια της τελευταία συνεδρίασης,  η διχογνωμία μεταξύ των μελών του (7μελούς ) Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής, ήταν απόλυτη (3 vs 3) με την πρόεδρο Βασιλική Λαζαράκου να επιλέγει το…λευκό.

Τρία μέλη του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκτίμησαν και ψήφισαν ότι δεν τίθεται ζήτημα χειραγώγησης για τον Μιχάλη Σάλλα. Ήταν οι δύο Αντιπρόεδροι Νατάσα Στάμου και Νίκος Κονταρούδης και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ο οποίος μετέχει στο Δ.Σ ως εκπρόσωπος της ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) όπου έχει θέση Α’ Αντιπροέδρου.

Αντιθέτως, την επιβολή ποινής για χειραγώγηση, εισηγήθηκε ο κ. Γιώργος Πάσχας, ως  εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο δικηγόρος Αναστάσιος Βιρβιλός και ο αναπληρωτής καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Γιώργος Λελεδάκης. Οι δύο τελευταίοι έχουν τοποθετηθεί στο Δ.Σ από το Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών ορίζει επίσης και την εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που απαρτίζεται από την Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους.
Κατά συνέπεια, το θέμα συζητείται εκ νέου, με ζητούμενη την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για μία υπόθεση, που σοβεί από 12ετίας και επουδενί θα πρέπει να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, πολύ δε περισσότερο τώρα που η αγορά είναι στο monitoring των πανίσχυρων οίκων.
Με τον “ξένο παράγοντα”, όπως καταδείχτηκε και με την…σιγή ασυρμάτου των Moody’s, DBRS , να τηρεί επιφυλακτική στάση και διακριτή θέση αναμονής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here