του Γεράσιμου Γερολυμάτου, Γενικού Διευθυντή, Gizelis Robotics

H μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, με βασικά χαρακτηριστικά την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και προστιθέμενη αξία και την εξωστρέφεια είναι προϋπόθεση για την επιβίωση και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σήμερα.

Η ανάγκη να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά, για να ανταποκριθούμε στις εξελισσόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των σύγχρονων παραγωγικών επιχειρήσεων, μας οδήγησε στο να αναπτύξουμε προηγμένα συστήματα ρομποτικής, έξυπνης διασύνδεσης και smart αυτοματισμού.

Με πολλά χρόνια συνεργασίας και διαρκούς ώσμωσης με τη βιομηχανία, και μάλιστα με προωθημένα τμήματα της ελληνικής παραγωγής και στην Ευρώπη, η Gizelis Robotics συνεισφέρει δυναμικά στη δημιουργία smart factory, στο πλαίσιο του smart manufacturing, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή βιομηχανία.

Το πρώτο έξυπνο εργοστάσιο στη χώρα μας, που σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή του ΙΕ 4.0, αυτό της Calpak, έχει την υπογραφή μας. Με τη χρήση robots και cobots, οι κατασκευαστές αξιοποιούν και ταυτόχρονα επωφελούνται από τον συνδυασμό του machine learning, του εξειδικευμένου λογισμικού, των big data και της ρομποτικής, για σταδιακή μετάβαση σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανιχνεύουμε διαρκώς νέους δρόμους στην ψηφιακή τεχνολογία για την παραγωγή, αναπτύσσοντας ευρωπαϊκές συνεργασίες, όπως είναι και η συμμετοχή μας στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα τεχνολογίας “Advanced manufacturing solutions tightly aligned with business needs-AVANGARD”.

Η ψηφιακή μετάβαση επιβραβεύει εκείνους που τολμούν. Προϋποθέτει σχέδιο, στρατηγικές συνεργασίες και διαρκείς επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξελιγμένα συστήματα διοίκησης και τεχνολογίας. Για να πετύχεις τον ψηφιακό μετασχηματισμό πρέπει να κάνεις τα πράγματα αλλιώς, σχεδόν παντού, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στον πελάτη, στον end-user. Απαιτεί, τέλος, διαρκή προσήλωση στον στόχο, και γι’ αυτό η έμπρακτη δέσμευση του ανώτατου μάνατζμεντ είναι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας.

………………………..

αναδημοσίευση

περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Μαρ-Απρ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here