Σε ρυθμό οικονομικών αποτελεσμάτων 6μηνου και πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ισχυρούς ομίλους να ετοιμάζονται για την δημοσιοποίηση τους
προοπτική που έχει-ήδη- και επενδυτικό “αποτύπωμα”.
 Στα 22,46 ευρώ με άνοδο +1,17% την Παρασκευή- συνολικά +3,79% στην διάρκεια της εβδομάδας- η μετοχή της Motor Oil.
 Θετική μεταβολή, που χρηματιστές αποδίδουν σε τοποθετήσεις προεξόφλησης εν όψει της ανακοίνωσης μεγεθών-ιστορικών για τον Ομιλο, που συν τω χρόνω ολοκληρώνει την απόκτηση του (υπόλοιπου) 25% της “Ανεμος” από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
 Αύριο Τρίτη η ανακοίνωση του 6μηνου- σύμφωνα με το WeekEnder του Μάνου Χατζηδάκη) το απόγευμα της Πέμπτης η σειρά της HelleniQ Energy.
 Θυμίζω ότι, σύμφωνα με τον Πέτρο Τζαννετάκη
“η ανθεκτικότητα, η ευελιξία και ο εντοπισμός των νέων αναγκών του κλάδου καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς…”
με τον αναπληρωτή ceo του ομίλου να συμπληρώνει (στην ετήσια γ.σ μετόχων στις 7 Ιουνίου) πως
  • “… με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες.
  • Πρόκειται, για ένα πλάνο που στοχεύει στη δημιουργία ενός μεγάλου εύρους προϊόντων αλλά και υπηρεσιών που επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση και καθιστούν τον όμιλο μία ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας…”. 

Και μία λεπτομέρεια:

H διαφορά στην αποτίμηση των 2 κορυφαίων ομίλων είναι μόλις 46 εκατ. με την Motor Oil των 2,488 δισ. στην 11η μία θέση πάνω από την HelleniQ Energy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here