Επιστροφή στα κέρδη ύψους 72 εκ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ αναμένει η χρηματιστηριακή Eurobank Equities μετά τη ζημιογόνα παρένθεση των lockdown. Η εκτίμηση είναι πως η ενοποίηση αποτελεσμάτων της Stoiximan συμβάλει με επιπλέον έσοδα 78 εκ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό η χρηματιστηριακή θέτει στα 13,80 ευρώ την τιμή στόχο για την μετοχή του ΟΠΑΠ σε έκθεσή της με  σύσταση “buy”, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων πως εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση ο ΟΠΑΠ αναμένει να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε ετήσια βάση τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το πρώτο lockdown, από την πλήρη ενοποίηση του Stoiximan και τον αντίκτυπο από την έναρξη ισχύος του νέου καθεστώτος χρέωσης των τυχερών παιχνιδιών.

Έχοντας αυτά υπ’ όψιν η Eurobank Εquities αναμένει αύξηση εσόδων κατά 120% στα 394 εκ. ευρώ όπου το 40% θα προέρχεται από την ενοποίηση της Stoiximan (έσοδα ύψους 78 εκ. ευρώ).

Επίσης η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων πως αναμένεται ο όμιλος να γυρίσει σε κέρδη ύψους 72 εκ. ευρώ από τις ζημιές που κατέγραψε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.  Η εξομάλυνση της κερδοφορίας θα οδηγήσει σε μείωση 100 εκ. ευρώ του χρέους στα 440 εκ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here