Κέρδη από ζημιές και αύξηση τζίρου πέτυχε στο πρώτο εξάμηνο η Alpha Trust Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, που εντός του Σεπτεμβρίου επιλέγει ανάδοχο για την εισαγωγή της στην κύρια αγορά του ΧΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 451.668 ευρώ και ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 12,93% στο ποσό των 2.915.737 ευρώ, έναντι 2.581.912 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου 451.668 ευρώ ήταν πολλαπλάσια των 27.232 ευρώ στο αντίστοιχο εξαμήνου του προηγούμενου έτους, ενώ η κερδοφορία μετά από φόρους του ομίλου διαμορφώθηκε στα 320.612 ευρώ έναντι ζημιών 77.547 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ο κ. Αίσωπος, Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του εξαμήνου, δήλωσε: «Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι θετικές αποδόσεις των πελατών μας, θεσμικών και ιδιωτών, αντικατοπτρίστηκαν στα αποτελέσματα της εταιρείας. Παράλληλα, η συγκράτηση του κόστους, παρά τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την ανανέωση του προσωπικού, ωφέλησαν τα κέρδη. Η ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στο τρέχον τρίμηνο.

Φυσικά τα υψηλά επίπεδα τιμών των αξιών, η πιθανότητα ο πληθωρισμός να έχει διάρκεια και η αβεβαιότητα ως προς την διάρκεια της πανδημίας, συγκρατούν την αισιοδοξία που προκαλούν τα άνω των προσδοκιών εταιρικά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την διαδικασία εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., και εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ