Καθαρά ετήσια έσοδα προ φόρων (GGR) πάνω από 1,5 δις ευρώ προβλέπουν για τον ΟΠΑΠ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg οι οποίοι εκτιμούν πως τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) θα φτάσουν τα 570 εκ. ευρώ.

Ειδικά τα online παιχνίδια παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που παρουσίασε η διοίκηση του ΟΠΑΠ η συγκεκριμένη αγορά είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών με το συνολικό μέγεθος της να αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις ευρώ μέχρι το 2024.

Οι εκτιμήσεις δημοσιοποιήθηκαν με τη διαδικτυακή ενημέρωση των αναλυτών χθες το βράδυ όπου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Jan Karas έθεσε τους επόμενους στόχους του Οργανισμού για επέκταση στο διαδικτυακό στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και στη βελτίωση της ψηφιακής εμπειρίας εντός των καταστημάτων.

Όπως είπε ο κ. Karas η διείσδυση του διαδικτύου στα έσοδα του ΟΠΑΠ μέσω της OPAP Online και της Stoiximan βρίσκεται στο 29% και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο αναμένεται να φτάσει το 35%. Το μερίδιο των δύο εταιρειών του ομίλου στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος φτάνει το 49%.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stoiximan, Γιώργο Δασκαλάκη, η εταιρεία έχει μερίδιο 42% στην ελληνική αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, χωρίς να υπολογίζεται η γκρίζα αγορά. «Αναμένουμε ότι ο ανταγωνισμός θα ενταθεί και σίγουρα μια εταιρεία δεν μπορεί να ελέγχει τη μισή αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο θεωρούμε πως θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τις οικονομικές μας επιδόσεις, όσο μεγαλώνει η αγορά».

Η διοίκηση του ομίλου δεσμεύτηκε για τη διανομή ετήσιου μερίσματος τουλάχιστον 1 ευρώ ανά μετοχή τα επόμενα χρόνια, ενώ δεν απέκλεισε και τη πιθανότητα διανομής ειδικών μερισμάτων αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, τόνισαν ότι η δέσμευση για τη δημιουργία αξίας παραμένει σταθερή. «Σκοπεύουμε να διανείμουμε μέρισμα δύο φορές τον χρόνο. Είναι κάτι που κάναμε στο παρελθόν πλην τον τελευταίων δύο ετών. Τα επόμενα ενδιάμεσα μερίσματα θα είναι μεγαλύτερα από το 0,10 ευρώ ανά μετοχή που θα δώσουμε για το 2021», δήλωσε ο CFO  Pavel Mucha.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 570,1 εκ. ευρώ (395,9 εκ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο). Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 204,8 εκ. ευρώ στο εξάμηνο (143,5 εκ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here