Γράφει η «ξενοδόχος»

Έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη δημιουργία των δύο κοινοπραξιών που επιδιώκει η Lamda Development για την κατασκευή των δύο από τους Πύργους-ορόσημα εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η πρώτη φάση, αυτή των μη δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερομένους επενδυτές, ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας που πραγματοποιούν για λογαριασμό της Lamda οι δύο σύμβουλοι Deloitte και Savills.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες πληροφορίες της αγοράς- δεδομένου ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τηρούν σιγήν ιχθύος- στα ονόματα που …παίζουν είναι κυρίως οι γνωστοί- άγνωστοι του εγχώριου real estate, υφιστάμενοι παίκτες δηλαδή που ήδη πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με επαγγελματικά ακίνητα στην Ελλάδα. Ενδεικτικά στα ονόματα που ακούστηκαν εντόνως ότι ‘’κατέβηκαν’’ στην πρώτη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών είναι οι Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, Grivalia, Βrooklane Capital, Ηines, Orilina Properties ΑΕΕΑΠ.

  • Επιπλέον ειδικά για τον Πύργο Κατοικιών, όπου ο επενδυτής θα έχει τη μειοψηφία, ένα ακόμη όνομα έχει να κάνει με ξένο παίκτη ο οποίος θέλει τώρα να μπεί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι με βάση το σχεδιασμό από τη Lamda στόχος είναι η δημιουργία δύο εταιρειών ειδικού σκοπού (SPV) για ισάριθμα joint ventures με τους ενδιαφερομένους, όπως έχει συμβεί με το joint venture που ανακοίνωσε η Lamda με την ΤΕΜΕΣ των ομίλων Κωνσταντακόπουλου- Olayan, ύψους 300 εκατ. ευρώ για τα δύο ξενοδοχεία με τις τουριστικές μονάδες. Εκεί η Lamda διατηρεί το 30%. Για την κοινοπραξία τώρα που αφορά τον Πύργο Κατοικιών, η Lamda θέλει να διατηρήσει την πλειοψηφία, ποσοστό 75% και στη δεύτερη περίπτωση για τον Πύργο Γραφείων, η Lamda αναμένεται να είναι μέτοχος μειοψηφίας διατηρώντας αντίστοιχα αυτή ένα ποσοστό κοντά στο 25%. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here