Του Γιάννη Λεοντάρη

 

 

Στη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, επάνω στο λογισμικό για τον τομέα after sales του κλάδου αυτοκινήτων θα προχωρήσει η OneDealer, μετά τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕτΕπ), η οποία θα χρηματοδοτήσει με δάνειο 14,3 εκατ. ευρώ την επένδυση, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες από τα 2 μέρη.

Το κέντρο θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον επόμενο 1-1,5 χρόνο, ενώ η χρηματοδότηση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον βασικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Η OneDealer International αναπτύσσει πρωτοποριακές, all-in-one λύσεις για αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε εμπόρους αυτοκινήτων όλων των μεγεθών (εισαγωγείς, αντιπροσωπείες, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και συνεργεία αυτοκινήτων) με σκοπό να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους πιο αποτελεσματικά.

Η χρηματοδότηση θα έχει τη μορφή 5ετούς δανείου και το νέο κέντρο θα αναπτύξει υπολογιστική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για τους εγχώριους πελάτες της εταιρείας, όσο και για τους διεθνείς.

Η εν λόγω νέα επένδυση, η πρώτη της ΕΤΕπ στην εταιρεία, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης λογισμικού της OneDealer στην Ελλάδα και θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) ώστε να εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους πώλησης και μεταγοραστικής εξυπηρέτησης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η χρηματοδότηση θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στην OneDealer International να επισπεύσει τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη μετά τα εμπόδια που συναντούσαν οι πωλήσεις της λόγω της πανδημίας.

Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χορηγήσει πάνω από 8 δισ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Ελλάδα.

  • «Η OneDealer αισθάνεται υπερήφανη και τυχερή που ανήκει πλέον στην οικογένεια των επιχειρηματικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η εν λόγω χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας στον κλάδο των ΤΠΕ (τεχνολογίες πληροφοριών επικοινωνίας), έναν από τους σημαντικότερους και ταχύτερα εξελισσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Μαζί θα προάγουμε δεξιότητες και καινοτομίες στην έρευνα και την ανάπτυξη λογισμικού που θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός εύρωστου και βιώσιμου κλάδου ΤΠΕ για την Ευρώπη. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη σκληρή δουλειά και προσπάθεια που κατέληξε στη σημερινή συμφωνία»,

δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της OneDealer, Robert Battenstein.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Christian Kettel Thomsen, ανέφερε ότι

  • «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στην ευχάριστη θέση να χορηγήσει στήριξη ύψους 14,3 εκατ. ευρώ σε έναν νέο έλληνα εταίρο, μια καινοτόμο ΜΜΕ, που το ελάχιστο που επιδιώκει είναι να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο της. Θεωρούμε ότι η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει το οραματικό επενδυτικό της σχέδιο σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τη μεγέθυνσή της και τη διείσδυσή της στην αγορά μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».

 

 

OneDealer International

 

Με έδρα στη Γερμανία και γραφεία στην Ελλάδα και την Αυστρία, η OneDealer International συστάθηκε το 2015 με αποστολή να βοηθά επιχειρήσεις λιανικής του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας να ευημερούν στη σύγχρονη ψηφιακή αγορά.

Η OneDealer είναι ΜΜΕ που προσφέρει ρηξικέλευθη λύση λογισμικού βοηθώντας εμπόρους αυτοκινήτων κάθε μεγέθους να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τη συνολική επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ήδη στο εξωτερικό έχει σημαντικούς πελάτες, όπως η Mazda και η Skoda.

Αν και έχει την έδρα της στο Koblenz της Γερμανίας, η OneDealer διατηρεί πολύ ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, όπου οι μεγαλύτεροι κεντρικοί αντιπρόσωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών (όπως η Kosmocar, η Opel Ελλάδας, η Hyundai – Kia Ελλάδας κ.α.) είναι ήδη πελάτες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here