Γράφει η «ξενοδόχος»

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει ανατρέψει τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ωστόσο τα projects που έχουν ξεκινήσει από παλιά προχωρούν με τις αδειοδοτήσεις.

Στην προγραμματισμένη για σήμερα ημερήσια τηλεδιάσκεψη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων θα συζητηθεί η έγκριση ή μη ανέγερσης της νέας ξενοδοχειακής μονάδας 600 κλινών στη συμβολή των οδών Πατησίων 55 (Πατησίων) και Μάρνη 2 στο κέντρο της Αθήνας εκεί όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το ιστορικό θερινό θέατρο Αθήναιον.

Η επένδυση πρόκειται να υλοποιηθεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας της  Τριάντειου Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Σχολής Πατρών από τη γαλλική Boissée Finances, γνωστή στον ξενοδοχειακό τομέα πανευρωπαϊκά με δραστηριότητα στους τομείς της ανάπτυξης, χρηματοδότησης, επενδύσεων και διαχείρισης.

Οι Γάλλοι έχουν μισθώσει ήδη από το 2016 το ακίνητο για 25+25 χρόνια μέσω της Hellas Museum Hotel Α.Ε. Τουριστική και Ξενοδοχειακή και προχωρούν από τότε τις σχετικές διαδικασίες.

  • Το επενδυτικό σχέδιο που μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει ξενοδοχείο με 10ώροφο κτίριο 600 κλινών.

Το μέγεθος μάλιστα και το ύψος της νέας μονάδας έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο αντιδράσεων από φορείς της περιοχής, δεδομένου ότι το ακίνητο βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο και πολύ κοντά στο Πολυτεχνείο.  Το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κατά πάσα πιθανότητα, με την υπογραφή της αλυσίδας ΙΒΙS, με την οποία η Boissée Finances διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here