Για άλλη μια φορά, ο όμιλος Vorwerk ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα δύσκολο οικονομικό έτος 2023. Τα συνολικά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα προσαρμοσμένα ετήσια έσοδα, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, αυξήθηκαν κατά 135 εκατ. ευρώ (+4,4%) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο κλάδος “Μαγειρική” (Thermomix®/Bimby® και Cookidoo®) κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων για τέταρτη συνεχή φορά με 1,7 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο κλάδος “Καθαριότητα” (Kobold/Folletto) πέτυχε τα δεύτερα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του ομίλου Vorwerk μετά το 2015 με όγκο πωλήσεων 860 εκατ. ευρώ (+7,1%). Με έσοδα 570 εκατ. ευρώ, η τράπεζα akf συνέβαλε επίσης στην επιτυχία της Vorwerk και σημείωσε νέο ρεκόρ με αύξηση 14,8 τοις εκατό.

Υπό το πρίσμα των πολυάριθμων προκλήσεων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, βασικός παράγοντας της θετικής επιχειρηματικής εξέλιξης ήταν και πάλι η συνεπής δέσμευση στις άμεσες πωλήσεις ως επιχειρηματικό μοντέλο. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων, η αύξηση των πωλήσεων επιτεύχθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, χάρη στην αύξηση του αριθμού των συμβούλων σε πάνω από 100.000. Συνολικά, οι πωλήσεις στους τομείς “Μαγειρική” και “Καθαριότητα” και συμπεριλαμβανομένου του ομίλου akf αυξήθηκαν κατά σχεδόν 720 εκατ. ευρώ από το 2019.

Vorwerk Bilanzpressekonferenz 2024; Brandstudio Neyroo GmbH – Photo: Gruppe C Photography

Ταυτόχρονα, το ετήσιο λειτουργικό αποτέλεσμα αυξήθηκε στα 291,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή 50,1% πάνω από το προηγούμενο έτος – και επομένως εντός του προβλεπόμενου πλαισίου. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από τον Dr. Thomas Stoffmehl, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Hauke Paasch και Dr. Thomas Rodemann σε συνέντευξη τύπου.

Vorwerk Bilanzpressekonferenz 2024; Brandstudio Neyroo GmbH – Photo: Gruppe C Photography

Με συνολικές πωλήσεις ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Vorwerk παραμένει στο 140ο έτος της ύπαρξής της η αναμφισβήτητα πρώτη εταιρεία απευθείας πωλήσεων στην Ευρώπη και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των άμεσων πωλήσεων οικιακών συσκευών υψηλής ποιότητας.

Vorwerk Bilanzpressekonferenz 2024; Brandstudio Neyroo GmbH – Photo: Gruppe C Photography

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη θετική εξέλιξη του ομίλου Vorwerk. Η διαρκής έμφαση στη βασική μας δραστηριότητα και στο μοντέλο άμεσων πωλήσεων Vorwerk αποδείχθηκε για άλλη μια φορά παράγοντας επιτυχίας”, δήλωσε ο Dr. Thomas Stoffmehl, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου Vorwerk, σχολιάζοντας τα επιχειρηματικά αποτελέσματα: “Θα θέλαμε, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε ολόκληρη την κοινότητα συμβούλων, εργαζομένων και πελατών της Vorwerk. Με το πάθος και τη δέσμευσή τους, συνέβαλαν σημαντικά στην ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τόσο καλά τις αντίξοες συνθήκες το 2023”.

 Photo: Gruppe C Photography

Συνεπής εφαρμογή της στρατηγικής 2025

Ως αναπόσπαστο μέρος της Στρατηγικής 2025, το 2019 καθορίστηκαν τα τρία βασικά στοιχεία που βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του ομίλου Vorwerk: η διατήρηση και η επέκταση της κοινότητας συμβούλων, πελατών και εργαζομένων της Vorwerk, η περαιτέρω ανάπτυξη των προσωπικών άμεσων πωλήσεων μέσω τριών αλληλένδετων καναλιών με τους συμβούλους στο επίκεντρο, καθώς και τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αυτό συμβαδίζει επίσης με επενδύσεις στο μέλλον του ομίλου Vorwerk. Το 2023, 57 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν στην κατασκευή ενός νέου κτιρίου παραγωγής Thermomix® στη Γαλλία, το οποίο γιόρτασε τη θεμελίωση του τον Σεπτέμβριο του 2023, καθώς και περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ σε ένα νέο κτίριο γραφείων στο Wuppertal Rauental, του οποίου ο θεμέλιος λίθος τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2023. Τέλος, ο όμιλος Vorwerk συγκέντρωσε την τεχνογνωσία του στον τομέα της ρομποτικής στο Wuppertal Laaken με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση τόσο της δέσμευσής του στη Γερμανία όσο και της ανταγωνιστικής του θέσης στην αναπτυσσόμενη αγορά των ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών τόσο στον καταναλωτικό όσο και στον B2B τομέα.

Μέρος της συνεπούς υλοποίησης της στρατηγικής 2025 είναι και η στοχευμένη επένδυση στην ανάπτυξη και επέκταση των διεθνών αγορών. Ο όμιλος Vorwerk δραστηριοποιείται πλέον σε 61 χώρες στον κλάδο των άμεσων πωλήσεων με έμφαση στην Ευρώπη, αλλά και την Ασία, καθώς και τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Η πολιτιστική και κοινωνική δέσμευση της Vorwerk 

Η Vorwerk είναι επίσημος συνεργάτης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Γερμανίας από το 2023. Πάθος, ομαδικό πνεύμα και επιδίωξη περαιτέρω ανάπτυξης – η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Βούπερταλ μοιράζεται αυτές τις αξίες και τη χαρά να εμπνέει τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα. Το 2024, η Vorwerk χρησιμοποιεί την προβολή και την παρουσία της για να τραβήξει την προσοχή σε έναν κοινωνικά σημαντικό προβληματικό τομέα: Η καμπάνια “It’s time” στο πλαίσιο του προκριματικού αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Ισλανδία στις 9 Απριλίου 2024 επικεντρώνεται στη διαφορά μεταξύ του μέσου χρόνου που αφιερώνουν οι γυναίκες και οι άνδρες σε μη αμειβόμενες εργασίες παροχής φροντίδας, γνωστή ως “χάσμα φροντίδας μεταξύ των δύο φύλων”. Η συνέπεια της άνισης κατανομής σε βάρος των γυναικών οδηγεί σε ανισότιμες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και έλλειψη ευκαιριών για την άσκηση των ενδιαφερόντων και των χόμπι τους.

Επιπλέον, η Κοινότητα Vorwerk κατάφερε να συγκεντρώσει δωρεές συνολικού ύψους 700.000 ευρώ το 2023 με την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του ιδρύματος “Stiftung RTL – Wir helfen Kindern e.V.”. Μεγάλο μέρος του όγκου των δωρεών διατέθηκε ως επείγουσα βοήθεια για τους πληγέντες από τους σεισμούς στην Τουρκία και το Μαρόκο.

Ως εταιρεία που έχει βαθιές ρίζες στην πόλη και την περιοχή του Βούπερταλ για περισσότερα από 140 χρόνια, ο όμιλος Vorwerk υποστηρίζει το φημισμένο Μουσείο Von der Heydt στο Βούπερταλ στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος χορηγίας. Για μια περίοδο τριών ετών, αρχής γενομένης από το 2023, η Vorwerk υποστηρίζει το μουσείο με συνολικά 150.000 ευρώ. Μαζί με άλλες τοπικές επιχειρήσεις και ιδρύματα, η Vorwerk υποστηρίζει επίσης τη γνωστή και βραβευμένη χορωδία αγοριών “Kurrende” του Βούπερταλ με ένα εξαψήφιο ποσό για την ανακαίνιση και επέκταση του κέντρου χορωδίας τους στο Βούπερταλ, το οποίο χτίστηκε το 1967.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ