Καταλυτικής σημασίας υπήρξε για τον Όμιλο Jumbo η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο, συμβάλλοντας δυναμικά στην αύξηση του τζίρου των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της βελτιωμένης εικόνας των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης (Οκτώβριος- Δεκέμβριος), ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου για το διάστημα Ιούλιος 2018- Δεκέμβριος 2018 αυξήθηκε κατά +7,6% στα 476,7 εκατομμύρια Ευρώ (από 442,9 εκατομμύρια Ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2018/2019:

  • Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής συνολικά (χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές), σημείωσαν αύξηση +2,9% περίπου με τις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά  +1% περίπου.
  • Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά +2% περίπου
  • Οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά +9% περίπου
  • Ενώ στην Ρουμανία το ποσοστό ανάπτυξης ήταν μεγαλύτερο του +30%

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο του 2018, έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους 2 νέα καταστήματα στην αγορά της Ρουμανίας. Συγκεκριμένα, το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου) από τα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ το δεύτερο, είναι ένα ιδιόκτητο κατάστημα 12.900 τμ στο Bacau που άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Νοεμβρίου.

Κατά συνέπεια, το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 77 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 12 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

Ο Όμιλος,  μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε 5 χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία).

Τον Απρίλιο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην πόλη Braila της Ρουμανίας (12.000 τ.μ περίπου) ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Βόρεια Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here