Παρουσία της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Olympic Yacht Show, που άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, στην Olympic Marine στο Λαύριο.

Το 2ο Olympic Yacht Show διοργΑνωσε η ONDECK EVENTS στις σΥγχρονες εγκαταστΑσεις της Olympic Marine

Ξεπερνώντας τον αριθμό εκθετών και σκαφών της περσινής χρονιάς, στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά πάνω από 100 σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, μέσα στο νερό.

Από το βήμα των εγκαινίων, ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, υποδέχτηκε τους εκλεκτούς καλεσμένους του με ένα θερμό καλωσόρισμα: «Το Olympic Yacht show είναι μια έκθεση που προβάλλει την πολυδιάστατη αγορά του Yachting σε Ελλάδα και εξωτερικό και φέρνει κοντά όλους τους επαγγελματίες αυτού του σπουδαίου κλάδου της οικονομίας. Ένας κλάδος που ενισχύει οριζόντια και κάθετα πολλές και διαφορετικές αγορές και βεβαίως αποτελεί το πιο δυνατό ιδανικό μέσο ανάπτυξης ποιοτικού τουρισμού».

Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του premium in-water show έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον ιδιοκτήτη της Olympic Marine, κο Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος, μέσα από την ομιλία του, έβαλε στόχο το ελληνικό Yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο. «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας, υπάρχει συνεργασία. Θα κάνουμε μια υπόσχεση τώρα, δεν θα είναι ευχή. Το ελληνικό Yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο, όπως είναι και η ελληνική ναυτιλία. Πρόκειται για μία έκθεση που στήθηκε με μεράκι, με πάθος και με αγάπη. Σε σχέση με πέρυσι υπερτερεί σε αριθμό σκαφών και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να επιτευχθεί αυτό».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, εκπροσωπώντας και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να απελευθερωθούν υγιείς δυνάμεις –έχουμε και τους ανθρώπους και το όραμα– έτσι ώστε το ελληνικό yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ… skipperondeck.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here