Φανερώθηκε επιτέλους ο ισχυρός ξένος επενδυτής, που μεθοδικά “έχτιζε” τη θέση στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ.
Η χθεσινή ανακοίνωση του Helikon Investment Fund, πως ελέγχει-πλέον- το 5,376% του μετοχικού κεφαλαίου  του Οργανισμού που διαχειρίζεται το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι της Ευρώπης, ήρθε:
  • αφενός να ξεδιαλύνει την ταυτότητα του μεθοδικού αγοραστή-από τα τελευταία χαμηλά των 17,90 ευρώ
  • αφετέρου την προοπτική περαιτέρω ισχυροποίησης του.

Το πρόσφατο ρεπορτάζ του “Β” για τον ανταγωνισμό του λιμανιού του Πειραιά με το λιμάνι της Βαλένθια, για τους σχεδιασμούς των Κινέζων της CosCo, απλά επιβεβαιώθηκε με την επισημοποίηση της ισχυρής μειοψηφικής θέσης των βετεράνων Ιταλών διαχειριστών.
Το Helikon Fund γενήθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2019 όταν μία ομάδα έμπειρων διαχειριστών, προερχόμενων από το Kairos Pegasus Fund της Ελβετικής τράπεζας Julius Baer, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους επενδυτικό όμιλο.

Πρωταγωνιστές ήταν ο Ιταλός Federico Riggio και ο Ιρλανδός Paul McLernon (με προϋπηρεσία σε Pacific Asset Management, Pensato Capital και Goldman Sachs).

Την 1η Οκτωβρίου του 2019 ίδρυσαν την… Dromos Capital Management ltd. Αυτό το ελληνικής έμπνευσης όνομα του fund δεν διατηρήθηκε για πολύ καιρό. Μία βδομάδα αργότερα, οι διαχειριστές του άλλαξαν το όνομα σε Helikon Investments Ltd. Προσέλαβαν αρκετούς Ιταλούς διαχειριστές όπως τους

  • Michele Fiumara
  • David Grazzini
  • Vittorio Villa (αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο)
  • Flavio Russo

Εγκαταστάθηκαν στην πιο ακριβή γειτονιά του Μιλάνο (στη Via Gesu) , άνοιξαν γραφεία και στο Λονδίνο (στη Jermyn Street). Τα υπό διαχείριση κεφάλαια τους δεν είναι πολλά. Μόλις 500 εκατ. ευρώ. Βρήκαν όμως ευκαιρία μέσα στην πανδημία και τοποθετήθηκαν δυναμικά δημιουργώντας ένα καλό όνομα (και καλές αποδόσεις) για τους πελάτες τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here