Με αυξημένες συναλλαγές συνέχισε υψηλότερα, δείχνοντας στους traders πως το 2019 θα είναι μία εντελώς διαφορετική χρονιά σε σχέση με το 2018. Στα 1,39 ευρώ με άνοδο 1,09% και συνολικά 7,34% σε διάστημα εβδομάδας και 7,42% από την αρχή του έτους.
Κεφαλαιοποίηση μετά βίας 322,48 εκατ. σαν να λέμε δηλαδή πως η εσωτερική της αξία δεν φτάνει καν το fair value ούτε καν ενός λιγνιτοφόρου κοιτάσματος.
Ο διαγωνισμός για την πώληση της Μελίτης και της Μεγαλόπολης μπορεί να παρατάθηκε για ακόμη μία, πολλοστή, φορά με τους υποψήφιους επενδυτές να στέλνουν τα μηνύματα τους προς τα αρμόδια υπουργεία. CHN Energey (Τσεχία )με ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, CHN Energy (Κίνα) με Κοπελούζο και Μυτιληναίος είναι οι τρεις ενδιαφερόμενοι που παραμένουν στον διαγωνισμό, μετά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις. Δεδομένης της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ εντάσσονται στις κοστοβόρες (και λόγω ρύπων) με την διοίκηση να έχει προχωρήσει και σε μία εθελουσία προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων. Με την διαδικασία αποχώρησαν 400 άτομα, ενώ μία από τις αιρέσεις που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στην τελική φάση της υποβολής προσφορών είναι η παραμονή σε λειτουργία των δύο μονάδων μόλις 600 εργαζομένων από τους 1.200 και πλέον, που απασχολούνται σήμερα.
Ξεκάθαρα από τα πιο risky στοιχήματα για το 2019, με…δέλεαρ την…αστεία αποτίμηση στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Εκτίμηση broker που γνωρίζει πολύ καλά τα του κλάδου (αλλά και του διαγωνισμού) πως το χαρτί θα μπορούσε ακόμη και να «διπλώσει». Αλλωστε και με αποτίμηση 700-750 εκατ. η ΔΕΗ φθηνή θα είναι. Αυτά προσμετρούν ισχυρά funds και χρηματιστηριακές και παίρνουν το ρίσκο της επενδυτικής πρότασης για τη μετοχή. Ισχυρή ιδιωτική χρηματιστηριακή «χτίζει» σταθερά σημαντική θέση στη μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here