Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές και τζίροι στη μετοχή του ΟΠΑΠ. Την Τρίτη, άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 19,896 εκατ. και χθες Τετάρτη άλλα 5,783 εκατ. Ευρώ , τζίροι που και για τα δεδομένα του ΟΠΑΠ είναι υψηλοί.
Η μετοχή ενισχύεται +3,91% σε διάστημα εβδομάδας και +12,05% από την αρχή του έτους, σε μία πολύ καλή εκκίνηση σε σχέση με την περυσινή και την υποχώρηση που είχε συνολικά για το 2018.
Χρηματιστηριακή πηγή, μου υποστήριζε, χθες μετά την συνεδρίαση, πως πωλητής είναι μεγάλο fund που έχει μειώσει την θέση του χαμηλότερα του 5% (συνεπώς το ακριβές ποσοστό δεν εμφανίζεται) ενώ αγοραστής άλλο μεγάλο fund που το τελευταίο διάστημα «χτίζει» θέση στη μετοχή. Το Baupost, εδώ και καιρό έχει ποσοστό μικρότερο του ορίου του 5% και οι πωλήσεις του δεν φαίνονται. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η πηγή οι Αμερικανοί του Baupost πωλούν, οι Αμερικανοί της Blackrock αγοράζουν.
Εάν ισχύει η πληροφορία θα πρόκειται, το πιθανότερο, για αλλαγή θεματοφύλακα μεταξύ πανίσχυρων funds, εξέλιξη που συνήθως ακολουθείται από σημαντική ενίσχυση για την τιμή της μετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here