“Εύλογη” χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 120 εκατ. ευρώ την Aegean Airlines, υπό όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Προς την σωστή κατεύθυνση, ήταν ο κατ’ αρχήν σχολιασμός χρηματιστών στους οποίους απευθύνθηκε το “Β”, αργά χθες το απόγευμα.
  •    Χωρίς επιβάρυνση για τον φορολογούμενο και στο πλαίσιο λογικής, που περιγράφαμε στους “μύθους και την πραγματικότητα” , για τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας και βασικό στυλοβάτη του τουρισμού μας.
     Πολύ σημαντική, απ΄ όλες τις απόψεις, η παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο της Aegean πέραν της πλευράς Βασιλάκη και των αδελφών Λασκαρίδη, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου κ.α

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΡΙΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean Airlines, από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, μετά και τη μερική άρση των περιορισμών ανά την Ευρώπη, άρχισε η σταδιακή επαναφορά πτήσεων στο δίκτυο εξωτερικού.
  • Ωστόσο, πολλές αγορές παρέμειναν μη προσβάσιμες, η ζήτηση λόγω της πανδημίας ήταν αδύναμη, ενώ και η έλλειψη συντονισμού στα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα δυσχέρανε την προσπάθεια.
  • Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους η Aegean πραγματοποίησε 49% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το 2019, ενώ η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 62%.
  • Η μέση πληρότητα πτήσεων διαμορφώθηκε σε 65,7% από 87,7% μεταφέροντας όμως, ακόμη και με αυτούς τους περιορισμούς, σχεδόν 2 εκατ. επιβάτες κατά το τρίτο τρίμηνο, σε 78 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Με την εξέλιξη της πανδημίας και των σταδιακών εκ νέου περιορισμών, ιδιαίτερα  μετά τα τέλη Αυγούστου, να καθορίζουν το βαθμό δραστηριοποίησης του Ομίλου, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε 155,1 εκατ. ευρώ, από 512,5 εκατ., σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους έφθασαν στα 28,3 εκατ. ευρώ, από κέρδη 90,2 εκατ. το 2019.
  • Στο εννεάμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 342,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,031 δισ. ευρώ το 2019, ενώ μεταφέρθηκαν συνολικά 4,4 εκατ. επιβάτες.
  • Το καθαρό αποτέλεσμα για το εννεάμηνο, μετά από φόρους, ανήλθε σε ζημιές ύψους 187,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 77,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here