Ανοιχτή συζήτηση για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση με πολιτικούς και επιφανείς εκπροσώπους Ασφαλιστικών Εταιρειών διοργανώθηκε την Δευτέρα, με την υποστήριξη και την συμβολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), από την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), την  Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 16.00 στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης. Μέσα από δύο θεματικά πάνελ αναδείχθηκε η αξία και η συμβολή της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην ανάπτυξη της αγοράς και της χώρας.

Α’ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στο πρώτο πάνελ παρατέθηκαν οι απόψεις των πολιτικών κομμάτων για το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Οι πολιτικοί έδωσαν απαντήσεις και αναφέρθηκαν στην άποψη του κόμματός τους για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Συγκεκριμένα οι: κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου (ΝΔ), η κ. ‘Εφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Παύλος Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των διοργανωτών και χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων ενώ παρέθεσε ομιλία ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Β’ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στο δεύτερο πάνελ, ανοιχτή συζήτηση με κορυφαία στελέχη (CEO) ασφαλιστικών εταιρειών είχαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων (EEAE-ΕΣΑΠΕ-ΣΕΜΑ) και έδωσαν απαντήσεις σε θέματα που αφορούν “στον ρόλο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στην εξέλιξη της Ασφαλιστικής Αγοράς” .

Στο πάνελ οι κύριοι Ι. Καντώρος (INTERAMERICAN), Π. Δημητρίου  (GENERALI),  Χρ. Γεωργακόπουλος (ALLIANZ -ΕΥΡ. ΠΙΣΤΗ), Δ. Ζορμπάς (ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ) και Ν. Ζάχος (NP Ασφαλιστική), με τον συντονισμό του δημοσιογράφου Ι. Βερμισσώ, απάντησαν σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Και στα δύο πάνελ τέθηκαν ερωτήματα από τους συμμετέχοντες σε αυτά εκπροσώπους των Σωματείων και διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και από επαγγελματίες όλης της χώρας που έχει ζητηθεί η συμβολή τους στις ερωτήσεις.