Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ενημέρωση του Δημήτρη Πολίτη στους δημοσιογράφους, πως- μεταξύ άλλων- μέχρι τέλος Ιουλίου (29/7) θα υποβάλλονταν οι οικονομικές προσφορές για τον φορέα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ήδη το ΤΑΙΠΕΔ την επικαιροποιεί (μεταθέτει) για Σεπτέμβριο.
   Σημειωτέον, πως είναι η τρίτη παράταση που δίνεται (για το 2022) με κανένα από τα 4 συμμετέχοντα/ενδιαφερόμενα σχήματα να δηλώσει-επισήμως- πως την αιτήθηκε.
   Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες “φωτογραφίζουν” το σχήμα Cameron (Κοπελούζος-Goldair- Bollore Africa) μετά τις πρόσφατες εξελίξεις (αποχώρηση της Bollore μετά από εξαγορά της από την MSC) .
  •     Εκ των επικρατέστερων το σχήμα- από κοινού με το σχήμα των Black Summit Europerts- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- EFA Group)– “πυροδοτεί” εξελίξεις καθώς στον διαγωνισμό συμμετέχουν ο ΟΛΘ (Belterra/συμφερόντων Σαββίδη), Quintana.
Για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Banks έχει αναφερθεί στο παρασκήνιο με το ενδιαφέρον του H.I.G, την “κόκκινη” της Πρεσβείας στα συμφέροντα Σαββίδη κ.λ.π
  • Με μόλις 1,4 εκατ. € κύκλο εργασιών ο φορέας του ΟΛΑ -μικρός το δέμας- από την στιγμή που αναδείχθηκε σε (και ) γεωστρατηγικό σημείο αναφοράς για τα “αμερικανικά συμφέροντα” από τον Geoffrey R. Pyatt– μεγίστου ενδιαφέροντος.
    Σε σαφώς πιο…εύκολα νερά, για το Ταμείο ο διαγωνισμός για τον ΟΛΗΓουμενίτσας, φέρεται-σύμφωνα με πηγές της  διοίκησης- να προχωρά την Παρασκευή (5 Αυγούστου) με την υποβολή προσφορών.
    Για τον ΟΛΗΓ από τα σχήματα, που συμμετέχουν/ενδιαφέρονται το monitoring στρέφεται στην Attica Συμμετοχών και την κοινοπραξία Grimaldi Euromed- Minoan Lines.
(*) κατά Φώτη Κόντογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here