Μπήκε ο Σεπτέμβρης και οι νέοι σπουδαστές ρίχνονται στη “μάχη” της εύρεσης της κατάλληλης για τους ίδιους φοιτητικής κατοικίας.

Επειδή ωστόσο το κόστος διαβίωσης, όπως και τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί, εν μέρει εξαιτίας του πληθωρισμού, η εναλλακτική για τους νέους φοιτητές είναι η συγκατοίκηση. Σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, τα κριτήρια με βάση τα οποία οι φοιτητές επιλέγουν το μελλοντικό τους σπίτι είναι η τιμή, η προσβασιμότητα στο πανεπιστήμιο (σ.σ. κοντά σε ΜΜΜ), να είναι σε σχετικά ασφαλείς περιοχές κ.οκ.

Τα στοιχεία για τη φετινή αναζήτηση φοιτητικής στέγης αποτυπώνουν την δύσκολη πραγματικότητα και η οποία είναι: η μικρή διαθεσιμότητα και η αύξηση των ενοικίων ακόμη και 26% σε κάποιες περιοχές.

Ο αντιπρόεδρος Μεσιτών Αττικής, Κοσμάς Θεοδωρίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ενοίκια, και την αυξητική τάση του πληθωρισμού.

«Για πάρα πολύ καιρό ούτε χτίζονται ούτε ανακαινίζονται κατοικίες στην Αθήνα, και αυτό φαίνεται από τις τιμές που βλέπουμε να ανεβαίνουν συνέχεια», δήλωσε.

Δείτε παραδείγματα από τις κυμαινόμενες τιμές των φοιτητικών εστιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, σε θεσσαλονίκη και Πάτρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το κακό είναι ότι η μεσίτες ζητούν 1 ενοίκιο θέλουμε στο σύνολο 3 ενοίκια έλεος μόνο Πάτρα αυτό νοικιάζω 3 Χρόνια Πρέβεζα και αυτό το χάλι που συνάντησα στη πατρα δεν υπάρχει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here