Βαίνει προς ολοκλήρωση η κατασκευή της βάσης της 1ης εξέδρας άντλησης πετρελαίου που θα εγκατασταθεί στην χώρα μας, 45 χρόνια μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του Πρίνου. Πρόκειται για την εξέδρα Λάμδα η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας συνολικού επενδυτικού κόστους άνω των 150 εκατ. δολ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Energean, ολοκληρώνεται στην Κοστάντζα της Ρουμανίας η κατασκευή της βάσης της εξέδρας Λάμδα, η οποία θα μεταφερθεί σύντομα στην Καβάλα και θα εγκατασταθεί πάνω από το συγκεκριμένο κοίτασμα, που είναι δορυφορικό του Πρίνου.

Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των ποδιών της εξέδρας, τα οποία βρίσκονται ήδη στην Καβάλα. Η πλήρης εγκατάσταση της εξέδρας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Το κοίτασμα περιέχει 23 εκατ. βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει εντός του επομένου έτους.

Από το 1981 μέχρι σήμερα, από τα κοιτάσματα του Κόλπου της Καβάλας έχουν παραχθεί περίπου 130 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here